Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekselansları Roger Federer, Laver Cup’taki çiftler maçı ardından gözyaşları içinde tenise veda etti

Tenisin en büyük isimlerinden Roger Federer, aktif tenis kariyerine Laver Cup ile veda etti. 41 yaşındaki İsviçreli efsane sporcu karşılaşma sonrasında gözyaşlarını tutamadı.

Tenisin en büyük isimlerinden “Ekselansları” Roger Federer, Laver Cup’ta çıktığı karşılaşma sonrasında 41 yaşında, aktif tenis kariyerine veda etti. Avrupa Takımı ve Dünya Takımı’nın dün (23 Eylül) karşı karşıya geldiği karşılaşmada, çiftlerde Roger Federer ve Rafael Nadal’dan oluşan Avrupa takımı, Jack Sock ve Francis Tiafoe’den oluşan Dünya Takımına 6-4, 6-7 ve 9-11’lik (tie-break) setler sonucunda 2-1 mağlup oldu. 

Aktif tenis kariyerinin son karşılaşmasına en büyük rakibi Rafael Nadal ile aynı takımda çıkan Roger Federer, müsabakanın ardından gözyaşlarını tutamadı. Federer ile birlikte Nadal da gözyaşlarına hakim olamadı. 

Federer ve Nadal’ın rekabet içindeki yolculuğu:

Tenisin büyük üçlüsü son kez bir arada:

Roger Federer son şakasını yaptı:

The Guardian yazarı Barney Ronay’ın Roger Federer’in vedası ile ilgili yazdığı yazı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.