Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’da panikleten koşuşturmaca: Spor yapanların kaçtığını düşünüp peşine takıldılar

Brezilya’nın Recife kentinin güneyinde yer alan bir restoranın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler sosyal medyada viral oldu. Spor yapan bir grup insanın restoranın önünden koşarak geçtiği ve restoranda oturanların da onların peşinden koştuğu anlar kafa karışıklığı yarattı.

Restoranda oturan ve yemek yiyen insanlar, spor yapan kişilerin birilerinden kaçtığını zannetti ve peşlerinden koştu. Restoranın saniyeler içinde boşaldığı anlar kameralara yansıdı. Kaçan kişilerin sayısı arttıkça görüntüler sosyal medyada viral oldu. Türkiye’de de Twitter kullanıcılarının paylaştığı bu görüntü ile dalga geçildi.

Daha sonra koşu yapan kişilerin CrossFit yaptıkları ortaya çıktı. Restorandan yetkililer de yerel basına yaptıkları açıklamada, kafa karışıklığının yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söyledi.

Birçok sosyal medya kullanıcısına komik gelen bu durum sık sık soygunlara sahne olan Recife’deki güvenlik endişelerini de bir kez daha gözler önüne serdi. Brezilya’da yaşayan siyasetbilimci Karabekir Akkoyunlu da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, restoranda oturan insanların koşuşunun ülkedeki güvensizlik ortamından kaynaklandığını belirtti.

https://twitter.com/ulu_manitu/status/1573837662678548483?s=20&t=R–fTS7MXhOj3kcruX4DbQ

Akkoyunlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şunları yazdı: “Baya dalga geçilmiş ama Brezilya’da yaşamış biri olarak ne şaşırtıcı geldi ne de komik. Cafede oturanlar muhtemelen silahlı bir çetenin soyguna geldiğini sanıp paniğe kapılıyor. Arrastão adı verilen bu toplu soygunlar Rio, Recife gibi sahil kentlerinde sık yaşanıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.