Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşte Kraliçe Elizabeth’in mezarının ilk fotoğrafı

96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in mezarını gösteren taşın ilk fotoğrafı paylaşıldı. Buckingham Sarayı’ndan paylaşılan fotoğrafta, üzeri el ile oyulmuş siyah mermer görülüyor. Mermerin üzerinde Kraliçe Elizabeth’in eşi Prens Philip, annesi Elizabeth ve babası Kral VI. George’un da isimleri yer alıyor.

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth için 19 Eylül’de Londra’da cenaze töreni düzenlendi. Kraliçe, 1947’de eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile evlendiği ve 1953’te taç giydiği Westminster Kilisesi’ne son kez bir tabutun içinde girdi.

Westminster Kilisesi’nden Windsor Kalesi’ne götürülen Kraliçe’nin tabutunu görebilmek için binlerce kişi sokaklara çıktı. St. George Şapeli’nin içindeki Kral VI. George Hatıra Şapeli’ne gömülen Kraliçe’nin mezar taşına ait fotoğraf ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı.

Taşın üzerinde “GEORGE VI 1985-1952”, “ELIZABETH 1900-2002”, “ELIZABETH II 1926-2022” ve “PHILIP 1921-2021” yazıyor.

Ziyaretçiler, 29 Eylül Perşembe gününden itibaren mezarı görebilecek. Şapel, pazar günleri hariç her gün açık olacak. Mezarı cumartesi günü ziyaret etmek isteyenler 28,50 sterlin, diğer günlerde ise 26,50 sterlin ödeyecek.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.