Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin Maratonu’nda Eliud Kipchoge, kendisine ait olan dünya rekorunu geliştirdi

Maratonda çifte olimpiyat şampiyonu 37 yaşındaki Kenyalı Eliud Kipchoge, Berlin Maratonu’nda kendisine ait dünya rekorunu geliştirerek şampiyon oldu.

Berlin Maratonu’nda yarışan 37 yaşındaki Kenyalı atlet Eliud Kipchoge, maratonu 2 saat 1 dakika 9 saniyede tamamlayarak, dört yıl önce yine Berlin’de kırdığı dünya rekorunu 30 saniye geliştirdi.  

2016 ve 2021 Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Kipchoge, profesyonel kariyerinde katıldığı 17 maratonun 15’ini ilk sırada tamamlamayı başardı. 

Kipchoge 2019 yılında Avusturya’nın Viyana kentinde düzenlenen maratonu ise 2 saatin altında bitirmiş ancak bu maraton Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından organize edilmediği için rekor olarak kabul edilmemişti.

Mark Korir, vatandaşı Kipchoge’nin 4 dakika 49 saniye gerisinde ikinci olurken Etiyopyalı Tadu Abate, maratonu üçüncü sırada bitirdi.  

Maratonun özeti:

Eliud Kipchoge’nin bugüne kadar yer aldığı tüm maratonlar:

Eliud Kipchoge’nin madalyaları:

https://twitter.com/WorldAthletics/status/1574338055443546114?s=20&t=iigsxbsMxr7hm5QyL-EI2g

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.