Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi: Türkiye’den Faroe Adaları karşısında tarihi mağlubiyet – Stefan Kuntz: “İstifa etmeyi %1 ihtimal ile bile düşünmüyorum”

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup altıncı ve son maçında deplasmanda Faroe Adaları’na 2-1 mağlup oldu. Türkiye bu sonuçla grubu 13 puanla lider tamamlarken, gruptaki ikinci galibiyetini alan Faroe Adaları puanını 8’e yükseltti ve üçüncü sırada yer aldı. Skandal mağlubiyetin ardından konuşan teknik direktör Stefan Kuntz, istifasının söz konusu olmadığını söyledi.

Türkiye, Faroe Adaları’na yenildi

UEFA Uluslar Ligi C grubu 6. hafta maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, Faroe Adaları ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Başkent Torshavn’daki Torsvollur Stadı’nda oynanan karşılaşmada, Ukrayna Futbol Federasyonundan Serhiy Boiko düdük çaldı. 

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Faroe Adaları karşısında Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Kaan Ayhan, Eren Elmalı, Berkan Kutlu, Ferdi Kadıoğlu, Yunus Akgün, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu, Serdar Dursun 11’ini tercih etti. Ancak bu kadro, ilk yarıda varlık gösteremedi. İlk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi. 

51. dakikada Faroe Adaları öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Solvi Vatnhamar, Eren’den topu kurtardı, altı pas önüne yaptığı ortayı Davidsen kontrol etti. Davidsen’in uygun pozisyonda sol çaprazdan şutunda, Ozan Kabak’a da çarpan top ağlara gitti. Golün ardından moral bulan ev sahibi, 59. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Edmundsson ceza sahasında topla buluşur buluşmaz sol çaprazdan şutunu attı ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Serdar Gürler’in 89. dakikada kaydettiği gol ise maçın skorunu belirledi. 

Türkiye bu sonuçla grubu 13 puanla lider tamamlarken, gruptaki ikinci galibiyetini alan Faroe Adaları puanını 8’e yükseltti ve üçüncü sırada yer aldı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

A Milli Takımımızın yer aldığı UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup’ta son maçların ardından oluşan puan durumu:

Stefan Kuntz: “İstifa etmeyi %1 ihtimalle bile düşünmüyorum”

FIFA sıralamasına göre 125. olan Faroe Adaları karşısında alınan skandal mağlubiyet, teknik direktör Stefan Kuntz’un geleceğini bir kez daha sorgulattı. Kuntz mücadele sonrasında “İstifa edecek misiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi, “Şu anda teknik direktör değişikliğinden söz etmek çok kolay. Şu anki realite bu. Bir hocayı değiştirerek şu anki realiteyi değiştirmek kolay değil.”

Alman teknik direktör, “Yaklaşık bir aydır görevden alınacağınız yönünde haberler yapılıyor. Bunlardan haberdar mısınız? Görevden ayrılmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna şöyle karşılık verdi:  

“Neden bir ay önce bu haberler çıktı anlamış değilim. Dört galibiyet almıştık, tatmin edici olmayan ne vardı anlayamıyorum. Şu an her türlü eleştiriyi yapmakta insanlar serbest. Mevcut durumu değerlendirdiğimizde sabırsızlık hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. İlk hedefimiz Dünya Kupası play-off şansını zorlamaktı, zorladık. Play-off’ta Portekiz karşısında son dakikada golümüzü atsaydık belki sansasyonel bir şey olacaktı. İlk noktada benden isteneni yapabildiğimi düşünüyorum. İkinci nokta B Ligi’ne yükselmekti, son iki maçtaki olumsuz sonuçlara rağmen bu hedefimize de ulaştık. Bu yaşanan olumsuz tabloda yüzde 1 bile istifa gibi bir durumu kesinlikle düşünmüyorum. Daha fazla motive olmuş durumdayım, daha fazla mücadele etmek istiyorum. Oyunculuk zamanlarımda da bu tarz durumlar yaşadım, buradan daha farklı şekilde çıkmak gerekir. Bu iddialar gündeme geldiğinde, bunlar karşısında başkanımız ve Hamit Altıntop gerekli cevapları veriyorlar ama bunların çok küçük şekilde yer aldığını görüyorsunuz. Bu kültürel bir durum mu, bilmiyorum.” 

Kuntz, “Hoca değiştirebilirsiniz, hoca değiştirseniz dahi bu bir sonuç getirmeyecektir” diyerek, teknik direktör değişikliğinin mantıklı olmadığını da söyledi. 

Hamit Altıntop: “Biz hocayla devam ediyoruz”

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, A Milli Takım’ın 2-1 mağlup olduğu Faroe Adaları maçı sonrası Stefan Kuntz’un geleceğine ilişkin olarak konuştu. Altıntop, Kuntz’a sahip çıktı ve Alman teknik direktör ile devam edeceklerinin altını çizdi. Genç yönetici, TRT Spor’a yaptığı açıklamada “Hocayla yola devam ediyoruz. Kararlıyız. Burada soru işareti var mı? Burada bir iddia var. Benim bir yorumum, bu iddiayı kapatır. ‘Biz hocayla devam ediyoruz’ diyorum sorumlu olarak. Gerçek bu. Hocamızın arkasındayız dememiz, eleştirmeyin anlamına gelmez. Buna saygı göstermemizi istiyorum. Dört maçtan sonra nasıl piyasaya çıkmadıysak, bugün de kendimize eleştirimizi yapıyoruz ve kabul ediyoruz. Yeni bir yönetim geldi. Eleştiri olacaktır. Yapıcı ise, Türk futbolunu bütün paydaşlarıyla kapsıyorsa, başımızın üstünde yeri var. Burada bireysel bir hedefimiz yok. Türk futbolunu ileri taşımak istiyoruz. Bunlar bizim çocuklarımız, doğru uyarıları yapıyoruz da. Hoca ve ekibi, 24 saat boyunca sağlam bir temel atmak için uğraşıyor” dedi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.