Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin geçici çıkarma cezası verdiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan HDP’ye kına gönderdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) dün (26 Eylül) bir yıl geçici çıkarma cezası verdiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyada paylaştığı videoda HDP Genel Merkezi’ne “bir miktar kına gönderdiğini” söyledi. Özcan, “Dünden beri bölücü terör örgütünün siyasi uzantıları adeta bayram ediyor. Bugün bu terör örgütü uzantılarına, HDP’nin yöneticilerine kına göndermek için geldim. Bunun anlamını herhalde herkes bilir” dedi.

Göçmen karşıtı politikalarıyla sık sık gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisi toplantısında yaşanan bir olayın ardından cinsiyetçi yorum ve sözleri nedeniyle “tedbirli” olarak ve “kesin ihraç” talebiyle CHP YDK’ya sevk edilmişti. Kurul, kesin ihracı istenen Özcan için dün (26 Eylül) bir kez daha toplanmış ve Özcan’a oybirliğiyle bir yıl geçici çıkarma cezası verilmişti.

Haber: CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bir yıl geçici çıkarma cezası verdi

Özcan, bugün (27 Eylül) Twitter’da paylaştığı videoda HDP’ye kına gönderdiğini belirtip şöyle konuştu: “Sığınmacılarla ilgili söylediğim sözler ve bunların terör örgütüyle bağlantılarını ortaya koyan konuşmalarım yüzünden bir süredir HDP’nin hedefindeydim. Bugün bu terör örgütü uzantılarına, HDP’nin yöneticilerine kına göndermek için geldim. Bunun anlamını herhalde herkes bilir.”

Haber: Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’ndan randevu istedi: “CHP’nin öz evladıyım, çözeriz diye düşünüyorum”

Özcan, partisinin geçici çıkarma kararına ilişkin ise “Nasip olursa 13 Haziran’da CHP’ye, evime, yuvama döneceğim. Benim partiyle hukuki bağımı kesebilirler ama benim partimle gönül bağımı asla kesemezler” dedi.

Video: Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP’den ihraç edilecek mi? Bolu halkı Özcan için ne düşünüyor?
Ne olmuştu?

CHP YDK, Tanju Özcan ile ilgili son toplantısını 22 Ağustos’ta yapmış, toplantı Özcan’ın dosyasının çok yönlü incelenmesi için 26 Eylül’e ertelenmişti. Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.