Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TMSF, FETÖ soruşturması kapsamında kayyum olarak atandığı Zümrüt Tekstil’i satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) s’oruşturması kapsamında kayyum olarak atandığı Şanlıurfa Zümrüt Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü satışa çıkardı.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında kanun hükmünde kararnamelerle yüzlerce holding ve şirkete el konularak TMSF’ye devredilmişti.

TMSF, kayyum olarak atandığı Zümrüt Tekstil AŞ’ye ait mal, hak ve varlıklar ile sözleşmelerden oluşan Şanlıurfa Zümrüt Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü satışa çıkardı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, muhammen bedeli 267 milyon lira olarak belirlenen ihaleye, 31 Ekim’e kadar teklif verilebilecek. İhale 1 Kasım 2022’de yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.