Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TMSF, FETÖ soruşturmasında el konulan iki şirketi satıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), FETÖ-PDY soruşturması kapsamında el konulan ALB İnşaat Tarım Hayvancılık ve Ak-Süt Tarım Hayvancılık şirketlerini satışa çıkardı. “Ak-Süt/ALB Ticari ve İktisadi Bütünlüğü” olarak 131,7 milyon Türk Lirası (TL) bedelle satışa çıkarılan şirketlerin ilanı, bugün (14 Temmuz) Resmi Gazete’de yayımlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ-PDY soruşturması kapsamında yönetimlerine kayyum atanan ALB İnşaat Tarım Hayvancılık ve Ak-Süt Tarım Hayvancılık şirketleri, 14 Kasım 2016’da TMSF’ye devredildi. TMSF’nin, bugünkü Resmi Gazete ilanı ile 131,7 milyon TL’ye satışa çıkardığı Ak-Süt/ALB Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için 22 Ağustos 2022’ye kadar ihale teklifleri verilebilecek. 23 Ağustos’ta yapılacak ihalede, kapalı zarfla teklifler alınacak ve en yüksek teklifleri verenler arasında açık artırma usulü uygulanacak. 

İhalenin katılım şartları arasında “FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında bulunduğuna veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan gerçek ve tüzel kişiler ile tüzel kişilerde ortaklığı bulunanlar ihale sürecine katılamazlar” ifadeleri yer aldı.

Ak-Süt Tarım Hayvancılık’ı da bünyesinde barındıran Akbulut Grubu’nun diğer şirketlerine de 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından kayyum atanmıştı. Grubun şirketlerinden Ortadoğu Tekstil, Bank Asya’nın da hissedarları arasındaydı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.