Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

36. Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibini buldu: Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu yenerek şampiyonluğa ulaştı

ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko ile Türkiye Kupası şampiyonu Anadolu Efes’i karşı karşıya getiren 36. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda gülen taraf Anadolu Efes oldu. Final maçını 71-62 kazanan lacivert-beyazlılar kupayı üst üste üçüncü, toplamda ise 13. kez müzesine götürmeyi başardı.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 71-62’lik skorla mağlup ederek 36. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyon oldu. Lacivert-beyazlılar 24. kez çıktığı Cumhurbaşkanlığı Kupası final karşılaşmasında 13. şampiyonluğuna ulaştı.

İlk çeyreğe dış atışlarda etkili başlayan Anadolu Efes ilk 5 dakikayı 16-6 üstün geçirdi. Çeyreğin sonuna kadar üstünlüğü koruyan Anadolu Efes ilk çeyreği 23-15’lik üstünlükle kapatırken, yayın gerisinden 5/8 isabet kaydetti. İkinci çeyrekte savunmadaki sertliği arttıran Fenerbahçe Beko, çeyreğin ilk 5 dakikasında rakibine yalnızca 2 sayı izni verirken farkı 5 sayıya kadar indirdi. Anadolu Efes’te ise devreye giren Ante Zizic üst üste kaydettiği 7 sayı ile takımını 32-20 öne geçirdi. 15-0’lık seri sonrasında devrenin son 1 dakikasına 40-20 üstün giren Lacivert-beyazlılar, devreyi 42-23 önde kapattı. Anadolu Efes’te Ante Zizic ilk devrede 16 sayı üretti.

İkinci yarıda ilk 6 dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Oldukça düşük skorlu geçen üçüncü çeyreği, Fenerbahçe Beko 11-10 üstün kapatsa da, Anadolu Efes son çeyreğe 52-36’lük avantajla girdi. Son çeyrekte ise Fenerbahçe Beko bitime 7 dakika kala Nigel Hayes’in üst üste 5 sayısı ile skoru 47-59’a getirdi ve farkı 12 sayıya kadar indirdi. Dış atışlarda isabet yakalayan Fenerbahçe Beko, bitime 3 dakika kala farkı 9 sayıya kadar indirdi. Nick Calathes’in basketi ile Fenerbahçe Beko skoru 64-57’ye getirerek farkı 7 sayıya kadar indirirken son 1:35’e bu skorla girildi. Karşılaşmanın sonunda rakibinin farkı daha da kapatmasına izin vermeyen Anadolu Efes üstünlüğünü korudu ve 71-62’lik skorla galip geldi. 

Anadolu Efes’te Ante Zizic 22 sayı ve 5 ribaund, Vasilije Micic 16 sayı ve 9 asist, Will Clyburn 14 sayı ve 10 ribaund ve Rodrigue Beaubois de 11 sayı ve 7 asist kaydetti. Fenerbahçe Beko’da ise Nigel Hayes-Davis 13 sayı, Marko Guduric de 10 sayı ile oynadı.

Anadolu Efes 13. kez şampiyon:

Maçın en değerli oyuncusu Ante Zizic seçildi:

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman’ın açıklamaları:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler