Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

36. Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibini buluyor: Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes kozlarını paylaşacak

ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko ile Türkiye Kupası şampiyonu Anadolu Efes, 36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası için parkeye çıkacak. Ankara Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

ING Basketbol Süper Ligi’ni şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Beko ile Türkiye Kupası şampiyonu Anadolu Efes, bu akşam 36. Cumhurbaşkanlığı Kupası için parkeye çıkıyor. Ankara Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Son iki yılda koronavirüs salgını nedeniyle organizasyon düzenlenememişti. Bu yıl 36’ncısı düzenlenecek organizasyonda Anadolu Efes, 12 şampiyonlukla bu kupayı en çok kazanan ekip. Fenerbahçe Beko ise elde ettiği yedi şampiyonluk ile ikinci sırada. Ülkerspor’un altı, Galatasaray, Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka’nın ikişer, Tofaş, Beşiktaş, Çukurova Sanayi ve Eczacıbaşı takımlarının ise birer şampiyonluğu bulunuyor. 

Geride kalan 35 finalde 23 kez yer alan lacivert-beyazlılar, son şampiyonluklarını 2019 yılında Fenerbahçe Beko’yu 79-74 mağlup ederek kazanmıştı. Fenerbahçe Beko ise 16 kez yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda yedi kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler, son olarak 2017 yılında Banvit’i 75-64’lük skorla mağlup ederek kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

İki takımın son kez karşı karşıya geldiği 2019 Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.