Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, Dünya Voleybol Şampiyonası’ndaki üçüncü maçında Dominik Cumhuriyeti’ni 3-2 mağlup etti

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Dominik Cumhuriyeti’ni 3-2 mağlup ederek Dünya Şampiyonası’ndaki üçüncü maçında ikinci galibiyetini aldı. Filenin Sultanları dördüncü maçında yarın saat 18.30’da Hırvatistan ile karşılaşacak. Mücadele TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Polonya’nın Gdansk kentinde oynanan Voleybol Dünya Şampiyonası B Grubu üçüncü maçında Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti 21-25, 25-21, 25-18, 16-25 ve 15-13’lük setlerle 3-2 mağlup ederek grupta ikinci galibiyetini elde etti. 

Karşılaşmanın ilk setinin ilk bölümü Dominik Cumhuriyeti’nin 8-5’lik üstünlüğü ile geçildi. Ardından ritim yakalayan milli takım skoru 10-10’da eşitledi. Ancak Dominik Cumhuriyeti 4 sayılık seri ile tekrar 14-10 öne geçti ve koç Giovanni Guidetti molasını kullandı. Mola dönüşünde de üstünlüğünü koruyan Dominik Cumhuriyeti ilk seti 25-21 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci çeyreğe iyi başlayan Filenin Sultanları 9-5’lik üstünlük yakaladı. Setin devamında oyunu dengeleyen Dominik Cumhuriyeti skoru 16-16’da eşitledi. Eda Erdem’in servis turunda 3-0’lık seti yakalayan Ay-Yıldızlılar skoru 19-16’ya getirdi. Üstünlüğü setin sonuna kadar koruyan Türkiye, seti 25-21 kazanarak durumu 1-1’de eşitledi. 

Üçüncü sete de iyi başlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 5-2’lik üstünlük yakaladı. Üstünlüğünü koruyan Ay-Yıldızlılar skoru 17-12’ye getirdi. Setin sonunda etkisini daha da artıran Filenin Sultanları seti 25-18 kazanarak, 2-1 öne geçti. 

Dördüncü sete iyi başlayan Dominik Cumhuriyeti skoru 6-1’e getirdi. Setin devamında 11-6 ile skoru koruyan Dominik, koç Guidetti’yi mola almak zorunda bıraktı. Mola dönüşünde farkı daha da açan Karayipler temsilcisi, seti 25-16 kazanarak durumu 2-2 yaptı.  

Beşinci ve karar setine iyi başlayan Filenin Sultanları 4-2’lik üstünlük yakaladı. Ancak geri dönen Dominik Cumhuriyeti 7-5 öne geçti. 3-0’lık seri yakalayan Filenin Sultanları saha değişimine 8-7 üstün girdi. Üst üste iki sayı daha bulan Ay-Yıldızlılar skoru 10-7’ye getirdi ve Dominik Cumhuriyeti koçu molasını kullandı. Mola dönüşünde de üstünlüğünü koruyan Filenin Sultanları, 15-13 ile biten beşinci set sonunda maçı 3-2 kazandı.

Ay-Yıldızlılar’da Ebrar Karakurt 26 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Zehra Güneş 11 sayı ve Eda Erdem 10 sayı kaydetti. Dominik Cumhuriyeti’nde ise Gaila Gonzalez 19 sayı, Brayelin Martinez de 18 sayı ile oynadı.  

Kaptan maçın seyrini değiştiriyor:

Filenin Sultanları, gruptaki dördüncü maçında yarın 18.30’da Hırvatistan ile karşılaşacak. Karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.