Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: “Diyarbakır olmadan dinler, medeniyetler ve gastronomi tarihi yazılamaz”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Diyarbakır olmadan dinler, medeniyetler ve gastronomi tarihi yazılamayacağını belirterek, “Diyarbakır’ın kültürel mirasını taçlandırmak için düzenlediğimiz Sur Kültür Yolu Festivali ile ülkemizin kültür sanat zenginliğini tüm dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Diyarbakır’da, 8-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sur Kültür Yolu Festivali’nin tanıtımı için tarihi İç Kale’deki Hz Süleyman Camii Meydanı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, şehrin iki binden fazla sanatçının katılımı ile 600’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyledi.

Festivallerle şehirlerin soyut ve somut kültürel mirasına yatırım yaparak ülkeye kalıcı eserler kazandırmak istediklerini belirten Demircan, “Binlerce yıllık medeniyete ev sahipliği yapmış, bir geçiş noktası olan Türkiyemizde, farklı medeniyetlerin yaşadığı Anadolu coğrafyasındayız. İstanbul ve Diyarbakır gibi önemli şehirlerimiz, bizim gurur kaynağımızdır. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak iki temel hedefimiz vardır. Kültürel değerleri ve mirası korumak, bunu vakıflar aracılığıyla yapıyoruz. Öte yandan bizi biz yapan bütün şehirlerimizdeki somut olmayan miras olarak vurguladığımız, gastronomiden modaya kadar birçok alanda bu mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmayı ve bütün dünyaya bu kültürümüzü yaymayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise Sur Kültür Yolu Festivali’nin, hem Diyarbakır’ın tanıtımı için çok önemli olduğunu hem de kentte gelecek insanlara haz duyacakları bir etkinlik olacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.