Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MGK’dan Yunanistan mesajı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün (28 Eylül) Beştepe’de toplandı. Toplantının ardından yayımlanan MGK bildirisinde, Yunanistan ve Ermenistan’ın kışkırtıcı eylemlerde bulunduğu belirtilerek, “Yunanistan’ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir” denildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün (28 Eylül) toplandı. Beştepe’de saat 16.45’te başlayan toplantı dört saat sürdü. Toplantıya, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ilk kez katıldı.

MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride “Gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan’ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir” denildi. Bildiride Yunanistan’ın akıl ve mantıktan uzaklaştığı belirtilirken Yunanistan’ın son dönemde artan kışkırtıcı eylemleri tüm ayrıntılarıyla ele alınmıştır” açıklaması yer aldı.

Silah ambargosunu kaldırmak müttefiklik ruhuna aykırı”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırma kararına ilişkin olarak ise bildiride Müttefiklik ruhuna aykırı olan bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunulmuştur” değerlendirmesi yapıldı. Bildiride tüm ülkeler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımaya davet edildi. Ermenistan’a ahdi yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısı yapan MGK, bildiride Ermenistan, Azerbaycan’a yönelik kışkırtıcı eylemleri sebebiyle kınanmıştır” dedi.

Bildiride ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini sonlandırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.