Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezen Aksu’dan #MahsaAmini protestolarına destek: “Özgürlük kaç ölüm ister?”

Sanatçı Sezen Aksu, İran’daki protestolara destek verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Aksu, “Genç yaşta hayatı elinden alınan Mahsa Amini ve özgürleşme mücadelesi veren tüm İran ve dünya kadınlarının cesareti önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Türkiye’de ahlak polisi olarak da bilinen irşad devriyeleri tarafından “başını kurallara uygun şekilde örtmediği” gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Amini’nin gözaltında ölümü yaklaşık iki haftadır İran’da ve dünyanın farklı yerlerinde protesto ediliyor. Sanatçı Sezen Aksu da Facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla İranlı kadınların mücadelesine destek verdi. Aksu’nun açıklamasının tamamı şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.