Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Danimarka Kraliçesi torunlarının elinden kraliyet unvanlarını aldı

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, dört torununun elinden kraliyet unvanlarını aldı. Kraliyetten yapılan açıklamada, Kraliçe’nin, torunlarının kendi hayatını “çok daha büyük ölçüde” şekillendirebilmeleri için çerçeve oluşturmak istediği ve bu yüzden böyle bir karar aldığı belirtildi.

Kraliyetin paylaştığı açıklamada, Kraliçe II. Margrethe’nin 1 Ocak 2023’ten itibaren en küçük oğlu Prens Joachim’in dört çocuğunun unvanlarını sadece “kont” ve “kontes” olarak kullanmalarına karar verdiği belirtildi. Açıklamada, bu soydan gelenlerin sahip oldukları “prens” ve “prenses” unvanlarının sona ereceği aktarıldı. Kraliçe’nin bu kararına gerekçe olarak torunlarının daha normal bir yaşam sürmelerine izin vermek istemesi gösterildi.

53 yaşındaki Prens Joachim’in iki evliliğinden yaşları 10 ile 23 arasında olan dört çocuğu var: Nikolai, Felix, Henrik ve Athena.

Prens’in en büyük iki oğlunun annesi Kontes Alexandra, Kraliçe’nin aldığı bu karar karşısında şoka uğradığını açıkladı. Alexandra Danimarka medyasına verdiği demeçte, “Çocuklar şimdi kendilerini dışlanmış hissediyorlar ve kimliklerinin neden ellerinden alındıklarını anlamıyorlar” dedi.

II. Margrethe, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ölümünün ardından Avrupa’nın tek kraliçesi ve en uzun süre görev yapan hükümdarı unvanını kazanmıştı.

Kraliçe’nin 54 yaşındaki Veliaht Prens Frederik’ten doğan diğer dört torunu ise unvanlarını koruyacak. Fakat 2016’da alınan kararla kral olması beklenen Prens Christian, maaş almaya reşit olduğunda başlayacak.

İsveç Kralı Carl 16. Gustaf da 2019’da torunlarının unvanlarını ellerinden almıştı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.