Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Bizim Altılı Masa’ya yamuğumuz olmaz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ne olur Altılı Masa’da çatlak ses çıkarmayın” diyen yurttaşa “O masaya bizim yamuğumuz olmaz, yalnız bana dediğiniz gibi herkese de söyleyin” dedi.

Haber: Barış Yalınkılınç

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Ankara halinde esnafla buluştu. Akşener’in bir televizyon programında yaptığı “Masa noter değil” açıklaması üzerine Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmasına ilişkin Altılı Masa’da gerilim yaşandığı iddia edilmişti. Akşener’in hal esnafıyla sohbetleri içinde en çok yer tutan konu bugün Altılı Masa oldu. Akşener, “Ne olur Altılı Masa’da çatlak ses çıkarmayın. El birliğiyle bu memleketi düzeltme zamanı” uyarısında bulunan bir esnafa “O masada ‘Yamuğu olmak’ olmaz. O masaya bizim yamuğumuz olmaz. Yalnız bana dediğiniz gibi herkese de söyleyin” yanıtını verdi.

“Öyle kendi başıma yol yürümek yok”

Esnaf ile Akşener arasında geçen diyalog şöyle:

Esnaf: Sizlerden iyi niyet temennisinde bulunmak istiyorum sizden ne olur artık siyasetten daha ziyade memleket meselesi olarak ne olur Altılı Masa’da çatlak ses çıkarmayın. Bu memleketi bir düzeltelim elbirliği ile inşallah. En büyük temennim bu.

Akşener: O masada ‘Yamuğu olmak’ olmaz. O masaya bizim yamuğumuz olmaz. Yalnız bana dediğiniz gibi herkese de söyleyin. Her gelene. Altılı Masa için söylemiyorum. Siyasetçilere, herkese söyleyin çünkü siz seçmensiniz.

Esnaf: Siyaseti bıraktık artık bu bir milli dava oldu. Çünkü halk siyasete bakarak kendini yönlendiriyor. Siyasette bir çatlak olursa halkta bir bütünleşme bekleyemeyiz.

Akşener: Anladım, anladım.

Esnaf: O açıdan size bunu bildirmek istedim.

Akşener: Merak etmeyin.

Esnaf: Yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum.

Akşener: Beraber, beraber öyle kendi başıma yol yürümek yok. Hep beraber, hep birlikte.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.