Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Af konusunda iktidar ile konuşmaya hazırız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, af konusunda iktidarla konuşmaya hazır olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, af konusunda yaptığı açıklamada, “Af konusunda titizlikle yönetilmiş bir düzenlemeyi iktidar ile konuşmaya hazırız. Görüyoruz beceremiyorlar, birlikte çözebiliriz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi af ve infaz düzenlemesi yapılacağına dair iddiaların ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, af konusunda AKP ile konuşmaya hazır olduklarını belirterek şunları yazdı:

“Af konusunda titizlikle yönetilmiş bir düzenlemeyi iktidar ile konuşmaya hazırız. Görüyoruz beceremiyorlar, birlikte çözebiliriz. Ancak bu af sadece belli başlı suçları kapsayacak; terör, taciz, tecavüz ve benzeri suçlar kapsam dışı kalacak, kader mahkumlarına yönelik olacaktır. Şunu da peşinen söyleyeyim, Fotoromancı hiç heveslenmesin, heyecan yapmasın. Baronlara da af maf yok.”

AKP, “Af yok” demişti

Kulislerde, Cumhur İttifakı ortaklarının 2023 seçimleri öncesinde af ve infaz için bir düzenlemeye gideceği konuşuluyordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af ile tahliye edilen organize suç hükümlüsü Alaattin Çakıcı ile yaptığı görüşmenin ardından kol kola verdiği fotoğraf af konusunun görüşüldüğü iddialarını güçlendirmişti. Çakıcı, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından, “Genel af parlamentonun işidir” açıklamasını yapmıştı. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise geçen hafta Diyarbakır’da “Bizim gündemimizde ne af, ne de infaz düzenlemesi gibi bir durum kesinlikle yoktur, net” demişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.