Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 2022-2023 sezonu başlıyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon bugün Ankara’da oynanacak Türk Telekom-Darüşşafaka maçıyla açılıyor. 1966-1967 sezonundan beri düzenlenen ligde Anadolu Efes 15 şampiyonlukla zirvede yer alıyor. Lig karşılaşmaları önümüzdeki üç yıl boyunca BeIN SPORTS ekranlarından yayınlanacak. 

Avrupa’nın en iyi liglerinden biri olarak gösterilen Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon heyecanı bu akşam başlıyor. 2022-2023 sezonu, saat 19.00’da Ankara Spor Salonu’nda, Türk Telekom’un Darüşşafaka’yı konuk edeceği karşılaşmayla açılacak.  

1966-1967 sezonundan beri düzenlenen ligde geride kalan 56 sezonda Anadolu Efes, 15 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım. Son şampiyon Fenerbahçe Beko ise 10 şampiyonlukla ikinci sırada yer alıyor. 70 ve 80’li yıllara damga vurmuş Eczacıbaşı’nın sekiz, Galatasaray ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin beşer, Ülkerspor’un dört, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka ve Tofaş’ın ikişer, ilk şampiyon Altınordu ve Muhafızgücü’nün ise birer şampiyonluğu bulunuyor. (2019-2020 sezonunda ise koronavirüs salgını nedeniyle lig yarıda kalmış ve bir şampiyon belirlenmemişti.) 

Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk kazanan takımlar ve yılları:

16 takımın yer aldığı ligde, geçen sezon küme düşen Semt 77 Yalovaspor ve Afyon Belediyespor’un yerine, 21 yıl aradan sonra tekrar Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Ayos Konyaspor ve tarihinde ilk kez BSL’de mücadele edecek Manisa Büyükşehir Belediyespor yer alacak. Manisa Büyükşehir Belediyespor tarihindeki ilk BSL karşılaşmasına komşusu İzmir deplasmanında Pınar Karşıyaka’ya karşı çıkacak. Ayos Konyaspor ise BSL hasretini Beşiktaş Emlakjet deplasmanında sonlandıracak. Haftanın öne çıkan bir diğer karşılaşmasında ise Turkish Airlines EuroLeague’in son şampiyonu Anadolu Efes, evinde Galatasaray NEF’i ağırlayacak. Son şampiyon Fenerbahçe Beko ise evinde Bahçeşehir Koleji karşılaşmasıyla sezonu açacak. 

Yeni sezondan itibaren tüm karşılaşmalar üç yıl boyunca BeIN SPORTS ekranlarından naklen yayınlanacak. 

İlk hafta karşılaşmalarının programı:

Son lig şampiyonu Fenerbahçe Beko ile kupa şampiyonu Anadolu Efes arasında geçen çarşamba günü (28 Eylül) hafta oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası finali:

https://youtu.be/xqJ8zNROv8Q

2021-2022 sezonunda Fenerbahçe Beko’nun şampiyonluğa ulaştığı final serisi dördüncü maçının özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler