Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Londra Maratonu’na Etiyopyalı ve Kenyalı atletler damga vurdu

Pazar (2 Ekim) günü koşulan 42. Londra Maratonu’nu kadınlarda Etiyopyalı Yalemzerf Yehualaw, erkeklerde ise Kenyalı Amos Kipruto kazandı. 

Atletizmde Berlin, Boston, Şikago, New York ve Tokyo maratonları ile beraber altı büyük maraton yarışından biri olan Londra Maratonu, dün (2 Ekim) koşuldu.

Bu yıl 42. kez düzenlenen maratonda erkeklerde 30 yaşındaki Kenyalı Amos Kipruto 02:04:39’luk derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Kariyerinde ilk kez büyük bir maratonda altın madalya kazanan Kipruto, daha önce 2022 Tokyo ve 2018 Berlin’de gümüş, 2018 Tokyo’da bronz ve 2019 Dünya Şampiyonası’nda da bronz madalya kazanma başarısı göstermişti. 33 saniye farkla Etiyopyalı Leul Gebresilase ikinci sırayı alırken, Belçikalı Bashir Abdi ise üçüncülüğü elde etti.

Kadınlarda ise 23 yaşındaki Etiyopyalı atlet Yalemzerf Yehualaw 2:17:26’lık derecesiyle altın madalyaya uzandı ve kariyerinde ilk kez bir büyük maratonda madalya sevinci yaşadı. 41 saniyelik farkla Kenyalı Joyciline Jepkosgei ikinci sırayı alırken, Etiyopyalı Alemu Megertu bronz madalya kazandı.

Maratonun özeti:

Kadınlar podyumu:

Erkekler podyumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.