Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Konseyi’nden Gezi tutuklusu Hakan Altınay’a destek: “Böyle bir kişiye nadiren rastlarız”

Avrupa Konseyi’nin Demokratik Katılım Dairesi Direktörü Matjaz Gruden, Gezi tutuklusu Hakan Altınay’ın 2014 yılından beri kurucu direktörlüğünü yaptığı Avrupa Siyaset Okulu’nun Güz 2022 mezuniyet törenine destek için katıldı. Gruden, Altınay için “Böyle bir kişiye nadiren rastlarız” dedi.

Gruden, Hakan Altınay’a destek için yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Avrupa Konseyi’ndeki bütün çalışma arkadaşlarım adına şunu söyleyebilirim ki ülkesine olan sevgisi, hümanist değerleri, hoşgörüsü, bilgisi ve Avrupa demokratik değerlerine bağlılığı ile kendisi kadar öne çıkan bir kişiye nadiren rastlarız.”

Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi olduğunu vurgulayan ve Almanya’dan önce kuruma katıldığını hatırlatan Gruden, “Bu hem gurur duyulacak bir olgu hem de kurumun değerlerine uymaya gayret göstermek adına bir sorumluluk. İstanbul’daki Avrupa Siyaset Okulu, ülkenizde ve Avrupa’nın geri kalanında ülkenize, halkınıza ve onun Avrupa patikasındaki yolculuğuna önem veren, saygı duyan, inanan ve destek veren herkes için bir değer ve müttefiktir” diye konuştu.

Avrupa Konseyi’nin Siyaset Okulları Ağı’na bağlı olarak 2014’ten beri faaliyet gösteren Avrupa Siyaset Okulu, 25-35 yaş arasında, çeşitli siyasi görüşlerden gençlere münakaşa yerine muhabbet ve dinlemeyi önceleyen eğitimler veriyor. Bugüne kadar 600’e yakın mezun veren okulun eğitmenleri arasında Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinin yanı sıra AKP’li eski bakanlardan Nabi Avcı ve Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, ve Harvard Üniversitesi’nden ekonomist Dani Rodrik gibi isimler de yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.