Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya Seçimleri: “Pandemiyi ve ekonomiyi bu kadar kötü yönetmesine rağmen Bolsonaro oylarını nasıl koruyabildi? Ders çıkarmamız gereken soru bu” – Esra Akgemci ile söyleşi

Brezilya’da devlet başkanlığı seçiminin 2 Ekim’de yapılan ilk turunda adaylar yüzde 50’ye ulaşamadı. Başkan 30 Ekim’de yapılacak 2. turda, ilk turda en çok oyu alan iki aday arasından seçilecek: Mevcut devlet başkanı aşırı sağcı Jair Bolsonaro ile daha önce ülkeyi yönetmiş solcu Luiz Inácio Lula da Silva. Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Latin Amerika uzmanı akademisyen Esra Akgemci, ilk turda alınan sonuçları ve Lula ile Bolsonaro’nun kampanya stratejilerini değerlendirdi. Bolsonaro’nun anketlerin öngördüğünden çok daha fazla oy çıkardığına dikkat çeken Akgemci, solcu aday Luna’nın ikinci turu kazansa bile aşırı sağa karşı neden muzaffer sayılamıyacağını da anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.