Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci tur ilk maçında Almanya’yı 3-0 ile rahat geçti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Polonya’daki Dünya Şampiyonası’nın ikinci tur ilk maçında Almanya’yı 25-21, 25-18 ve 25-21’lik setlerle 3-0 mağlup etti. Ay-Yıldızlılar ikinci maçında yarın 18.30’da Kanada ile karşılaşacak. Karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Polonya’nın Lodz kentinde oynanan Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci tur ilk karşılaşmasında Filenin Sultanları, Almanya’yı 25-21, 25-18 ve 25-21’lik setlerle 3-0 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ilk setine iyi başlayan Almanya 11-6’lık üstünlük yakaladı. Ancak geri dönen Ay-Yıldızlılar Hande Baladın’ın etkili oyunu ile 15-15’te eşitliği sağladı. Setin son bölümünde de Hande, Ebrar ve Zehra ile etkili olan Filenin Sultanları, seti 25-21 kazanarak 1-0 öne geçti. 

İkinci sete de iyi başlayan ekip Almanya olurken 9-5’lik üstünlük yakaladı. Eda ve Zehra’nın sayıları ile geri dönen Filenin Sultanları 9-9’da eşitliği yakaladı. Setin kalan bölümünde rakibine büyük üstünlük kuran Ay-Yıldızlılar seti 25-18 kazanarak, durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü ve son sette ise iyi başlayan yine Almanya olurken 12-9’luk üstünlüğü yakaladı ve koç Giovanni Guidetti molasını kullandı. Mola dönüşünde oyunu dengeleyen Filenin Sultanları skoru 17-17’de eşitledi. Oyuna dahil olan Meryem Boz’un üst üste iki servis sayısı ile üstünlüğü ele geçiren Ay-Yıldızlılar, seti 25-21 karşılaşmayı da 3-0 kazandı.

Filenin Sultanları’nda Eda Erdem Dündar 14 sayı, Hande Baladın 11 sayı ve Ebrar Karakurt da 10 sayı kaydetti. Almanya’da ise Jennifer Janiska 16 sayı ile mücadele etti. 

Saliha’nın ikinci seti bitiren ace’i :

Meryem Boz 3. sette oyuna girip üstünlüğü getiriyor:

Meryem Boz’un açıklamaları:

Filenin Sultanları, Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci tur ikinci maçında yarın 18.30’da Kanada ile karşılaşacak. Karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.