Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan BOTAŞ tepkisi: “Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı doğalgaz ödemelerinin bir kısmını ertelemek istediği iddialarına ilişkin, “Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Türkiye hep ciddi devlet olmuştur ve itibar görmüştür. Her şeyi yok ettiler” dedi. 

“Ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı doğalgaz ödemelerinin bir kısmını ertelemek istediği iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Türkiye’nin savaşta olan bir ülkeye doğalgaz borcunu ödeyemediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle tepki gösterdi:

“Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya’ya borcunu ödeyemiyorum diyor. Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana! Türkiye hep ciddi devlet olmuştur ve itibar görmüştür. Her şeyi yok ettiler. Çok çürük bir sistem var. Çok çürümüş bir saray iktidarı var.”

“Oy satın almak için yalan söylüyorlar”

Sürekli de oy satın almak için yalan söylüyorlar. Vaatlerin çoğunu asla yapmayacaklarını biliyoruz ama halkımız kaygılanmasın. Onların yarım bıraktığı sosyal projeleri, iktidarı devralınca biz tamamlayacağız. Bu da Bay Kemal sözü olsun. O konutlar bitecek, kimse korkmasın.”

Ne olmuştu?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Rusya devlet şirketi olan Gazprom’dan aldığı doğalgaz ödemelerini erteleme arayışında. Bloomberg’in, ismini açıklamayan bir BOTAŞ kaynağına dayandırdığı haberine göre, Türkiye artan enerji maliyetlerinin ekonomik yükünü azaltmak için ödemeleri 2024’e kadar ertelemek istiyor. Konuyla ilgili resmi bir girişim ve yetkililerden bir açıklama yapılmadı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Eylül’de “Enflasyon şubatta makul seviyeye inecek, sonraki dönemlerde ise tek haneli rakamlara düşecek” demişti. Aynı sözleri pek çok kez yineleyen Erdoğan, 2023 seçimlerine giderken enflasyonu düşürmeyi vaat ediyor. Seçime giderken, en önemli enerji maliyetlerinden olan doğalgaz ödemelerinin seçim sonrasına ertelenmesinin enflasyonun aşağı çekilmesini kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.