Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜSİAD Başkanı Turan: “Artık global görünüm ve global finansal koşullar lehimize değil”

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, bugün (4 Ekim) “Fed Politikaları Gelişmekte Olan Ekonomileri ve Türkiye’yi Nasıl Etkiliyor” isimli bir seminerde dünya genelindeki enflasyonist baskıları ve Türkiye’deki ekonomik koşulları değerlendirdi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Koç Üniversitesi ortaklığıyla oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF), bugün (4 Ekim) “Fed Politikaları Gelişmekte Olan Ekonomileri ve Türkiye’yi Nasıl Etkiliyor” başlıklı çevrimiçi bir seminer düzenledi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, “Küresel ekonomide bol para döneminin azaldığı ve finansman koşullarının geçmişe kıyasla daha zor olacağı bir döneme çoktan girdik. Bu süreç, en başta hesaplanandan daha uzun soluklu olabilir. Türkiye, bu dönemde akranlarının aksine farklı bir politika tercihi ortaya koydu” dedi.

Turan, “Unutmayalım ki yakın geçmişte yaşadığımız ekonomik zorluk dönemi, global rüzgarların arkamızdan estiği dönemlerdi. Artık global görünüm ve global finansal koşullar da lehimize değil” diye konuştu. Enflasyonist baskıların gıda ve enerji dışındaki sektörleri de etkilediğini söyleyen Turan, “Fiyat istikrarı olmadan ekonomi işlemez, hiçbir paydaşa da fayda sağlamaz” değerlendirmesinde bulundu. Turan, merkez bankalarının para politikalarında uzun soluklu bir yol izleyeceğine de dikkat çekti.

ABD Merkez Bankası Fed’i gözlemlediklerini dile getiren Turan risk primi yüksek ekonomilerin baskı altında kalma riskinin de yüksek olduğuna işaret etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.