Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü tenisçi Nick Kyrgios, hakkında yapılan saldırı suçlamasının “akıl sağlığı” gerekçesiyle reddedilmesini isteyecek

Avustralyalı yıldız tenisçi Nick Kyrgios, Ocak 2021’de eski kız arkadaşına saldırdığı suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. 27 yaşındaki Kyrgios, akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle saldırı suçlamasının reddedilmesini isteyecek.

Avustralyalı tenisçi Nick Kyrgios, kendisine yönelik yapılan saldırı suçlamasının, akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle reddedilmesini isteyecek.

Kyrgios’un avukatları, Avustralya Başkent Bölgesi mahkemesinde, adli ve akıl sağlığı raporlarının hazırlanması için erteleme talebinde bulundu. Avukatlar bu girişimlerinin ardından davanın yerel suçlar yasasının bir bölümü uyarınca reddedilmesi için başvuruda bulunacak. Söz konusu yasa hâkimlere, sanığın zihinsel engelli olduğuna ikna oldukları takdirde suçlamayı reddetme yetkisi veriyor. Meseleyi bu şekilde ele almanın, suçluyla birlikte topluma da fayda sağlayacağı kanısına varılıyor.

Saldırı suçlaması 2021 Ocak ayında ACT polisine bildirilen bir olayla ilgili. Kyrgios’un avukatı Michael Kukulies-Smith, dünya 20 numarasının 2015’ten bu yana yaptığı birçok kamuoyu açıklamasına atıfta bulunarak, müvekkilinin zihinsel sağlık geçmişinin başvuruyu uygun hale getirdiğini söyledi. 

Mahkeme, Kyrgios’un başvuru duruşmasına şahsen katılmak istediğini duyurdu. Duruşma için yeni bir tarih belirlenmesi için dava ertelendi.

Kyrgios’un eski kız arkadaşına saldırı suçlamasının yer aldığı haberimiz:

Kaynak: The Guardian

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.