Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 2022/2023 sezonu başlıyor: Son şampiyon Anadolu Efes, Kızılyıldız’ı konuk ediyor – Fenerbahçe Beko, Bayern Münih deplasmanında

Turkish Airlines EuroLeague’de 2022/2023 sezonu bu akşam oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko bu akşam 21.30’da Bayern Münih deplasmanında sezonu açacak. Diğer temsilcimiz son şampiyon Anadolu Efes ise yarın akşam 20.30’da Kızılyıldız’ı konuk edecek. Karşılaşmalar S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

1957’den beri düzenlenen turnuvada geride kalan 65 sezonda İspanyol devi Real Madrid, 10 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım. Sırp koç Zeljko Obradovic, Partizan, Badalona, Real Madrid, Panathinaikos ve Fenerbahçe ile kazandığı dokuz EuroLeague ile en çok şampiyonluk kazanan koç.

Fenerbahçe 2017 yılında EuroLeague’i kazanarak Avrupa’nın bir numaralı kupasını kazanan ilk Türk takımı olarak tarihe geçmişti. Anadolu Efes ise son iki EuroLeague finalinde, İspanyol ekipleri Barcelona ve Real Madrid’i mağlup ederek üst üste iki kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Anadolu Efes bu sezon üst üste üçüncü şampiyonluğu elde ederek, 1989-1991 yılları arasında üst üste üç EuroLeague şampiyonluğu kazanan KK Jugoplastika’dan beri ulaşılamamış başarıyı yakalamak istiyor (89 ve 90 sezonlarında Kk Jugoplastika ismiyle şampiyon olan ekip 1991’de isim değişikliği sonrasında KK POP 84 ismiyle kupayı müzesine götürmüştü.)

Fenerbahçe Beko, Bayern Münih deplasmanında

Turkish Airlines EuroLeague 2022/2023 sezonu bugün ve yarın oynanacak karşılaşmalar ile başlıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko bu akşam 21.30’ta Bayern Münih deplasmanında sezonu açacak. Diğer temsilcimiz son şampiyon Anadolu Efes ise yarın akşam 20.30’ta Kızılyıldız’ı konuk edecek. Karşılaşmalar S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Kadrosunda büyük değişime giden Fenerbahçe Beko, başta koç Dimitris Itoudis olmak üzere Nemanja Bjelica, Scottie Wilbekin, Jonathan Motley, Tonye Jekiri, Carsen Edwards, Nigel Hayes-Davis ve Nick Calathes gibi önemli eklemeler yaptı. Uzun süredir takımın formasını giyen Jan Vesely ile yollar ayrıldı. Sarı-lacivertliler, bu hamleler ile iki yıldır hayal kırıklığı yaratan Turkish Airlines EuroLeague performanslarını unutturmak istiyor. 

Jan Vesely, Fenerbahçe’den ayrılığı ile ilgili Eurohoops’a açıklamalar yaptı:

Yeni sezonda Barcelona forması giyecek olan Jan Vesely, Fenerbahçe’den ayrılması hakkında Eurohoops’a şöyle konuştu:

“Kesinlikle vermek zorunda kaldığım en zor kararlardan birisiydi. Yeni bir şey denemek ve konfor alanımdan çıkmak istedim. Fenerbahçe ve İstanbul’da çok mutluydum. Ama kariyerim için yeni bir şeyler denemek ve daha fazla EuroLeague şampiyonluğu için savaşmak istedim.

Fenerbahçe’ye ilk gittiğimde taraftarlar basketbolla pek ilgili değildi. İlk iki yılın ardından taraftarlar basketbolu ve sahaya nasıl etki etmeleri gerektiğini öğrendi. Ondan sonra inanılmaz bir atmosfer oluştu. Basketbolu öğrendikleri süreci görmek inanılmazdı. Kesinlikle unutamayacağım çok şey var.”

Sekiz yıllık Fenerbahçe Beko macerasının ardından Barcelona’da milli takım arkadaşlarından Satoransky ile birlikte oynayacağı için çok mutlu olduğunu belirten Çek basketbolcu, “Onun takıma katılması hem benim hem de onun için işleri daha kolay hale getirdi. Yüzüne bakıp ne düşündüğünü, hücumda ne yapmak istediğini anlayabiliyorum. Onun burada olması harika” dedi.

Yeni sezonda değişen kurallar

EuroLeague yönetimi Turkish Airlines EuroLeague ve 7DAYS EuroCup’ta yeni sezon öncesinde bazı kural değişikliklerine gidildiğini açıkladı. Bu kural değişiklikleri şöyle:

1) Dördüncü çeyreğin ve uzatmaların son iki dakikası içinde hücum takımı topu oyuna sokarken, savunma takımının yapacağı faul 1 serbest atış ile cezalandırılacak ardından hücum yapan takım hücuma devam edecek. 

2) Koçlar, zaman kısıtlaması olmadan challenge haklarını kullanabilecek. Ancak challenge hakları yeni sezonda da 1 adet olacak.

3) Dördüncü çeyreğin son iki dakikasında sayı veya savunma yarı sahası içerisinde yapılan faulden sonra mola alan koçlar, mola dönüşünde hangi yarı sahadan başlayabileceğinin kararını verebilecek.

4) Hakemlere, oyunculara veya benchte oturan görevlilere yönelik herhangi bir şiddet eylemi gerçekleştiğinde oyunu durdurma yetkisi verildi.

Turkish Airlines EuroLeague’de bugün ve yarın oynanacak karşılaşmalarının programı:



EuroLeague’de yeni sezonu değerlendirdiğimiz yayınımıza burada ulaşabilirsiniz:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.