Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci tur üçüncü maçında ABD’ye 3-1 kaybetti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Polonya’da süren Dünya Şampiyonası’nın ikinci tur üçüncü maçında Amerika Birleşik Devletleri’ne 22-25, 25-21, 20-25 ve 22-25’lik setlerle 3-1 mağlup oldu. Filenin Sultanları ikinci turdaki son maçında yarın Sırbistan ile karşılaşacak. 18.30’da başlayacak karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak.

Polonya’nın Lodz kentinde oynanan Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci tur üçüncü maçında Filenin Sultanları, Amerika Birleşik Devletleri’ne 22-25, 25-21, 20-25 ve 22-25’lik setlerle 3-1 mağlup olarak ikinci turdaki ilk mağlubiyetini aldı. Çeyrek finale yükselmeyi garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı, ikinci turdaki son maçında yarın 18.30’da son şampiyon Sırbistan ile karşılaşacak. Karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan Filenin Sultanları, ABD’nin hatalarını da değerlendirerek 4-1 öne geçti. Ardından oyunu dengeleyen ABD skoru da 9-9’da eşitledi. Ebrar’ın sayıları ile üstünlüğü tekrar ele geçiren Ay-Yıldızlılar skoru 14-10’a getirdi. ABD ise bir kez daha geri gelirken, skoru bu defa 18-18’de eşitledi. Setin son bölümünde yakaladığı seri ile 24-20 üstünlüğü ele alan ABD’ye karşı Filenin Sultanları iki kez set puanına engel olsa da 25-22 ilk seti kaybetti. 

İkinci setin ilk bölümü büyük çekişmeye sahne olurken, millilerde Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt, ABD’de ise Kelsey Robinson ve Chiaka Ogbogu etkili olan isimler oldu. Ebrar’ın servis turunda 21-19’luk üstünlüğü yakalayan Filenin Sultanları, ABD koçuna molasını aldırdı. Mola dönüşünde Ebrar’ın sayısı ile 23-20’lik üstünlüğü yakalayan Ay-Yıldızlılar, ABD koçuna bir mola daha kullandırdı. Mola dönüşünde de üstünlüğünü korumayı başaran A Milli Kadın Voleybol Takımı, seti 25-21 kazanarak durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü sete iyi başlayan ABD, 9-6’lık skorla öne geçti. Ebrar ve Zehra’nın sayıları ile geri dönen Filenin Sultanları skoru 13-13’te eşitledi. Kelsey Robinson’ın sayıları ile üstünlüğü tekrar ele alan ABD 17-14’le 3 sayı öne geçti. Ebrar ve Saliha’nın sayıları ile seri yakalayan Ay-Yıldızlılar skoru 20-19’a getirerek farkı 1 sayıya kadar indirdi ve ABD molasını kullandı. Mola dönüşünde ABD skoru 22-19’a getirip tekrar farkı 3’e çıkarırken koç Giovanni Guidetti molasını kullanmak durumunda kaldı. Setin son bölümünde hata yapmayan ABD, 25-20 seti alarak, 2-1 öne geçti. 

Dördüncü sete iyi başlayan ABD, millilerin hataları sonucunda farkı iyice açarak 14-8 öne geçti ve koç Giovanni Guidetti molasını kullandı. Mola dönüşünde farkı biraz kapatan Filenin Sultanları skoru 16-13’e getirdi. 2-0’lık seri yakalayan ABD farkı tekrardan 5 sayıya kadar çıkarsa da, Filenin Sultanları farkı tekrar 2 sayıya kadar indirdi ve ABD koçu molasını kullanmak zorunda kaldı. Mola dönüşünde Zehra’nın sayısı ile skoru 21-20’ye getiren Türkiye, farkı 1 sayıya kadar indirdi. Setin son bölümünde üstünlüğünü koruyan ABD seti 25-22, karşılaşmayı da 3-1 kazandı. 

Filenin Sultanları’nda Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt 16 sayı, Hande Baladın ve Eda Erdem Dündar da onar sayı kaydetti. ABD’de Chiaka Ogbogu 15 sayı, Kelsey Robinson 14 sayı, Andrea Drews 13 sayı ve Alexandra Frantti 12 sayı ile oynadı.  

Kaptan son sette takımı oyunda tutmaya çalışıyor:

Ebrar ralliyi çok akıllıca bitiriyor:

İkinci sete Zehra Güneş damgasını vurdu:

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Koçu Giovanni Guidetti’nin maç sonu açıklamaları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.