Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de birinci hafta heyecanı devam ediyor: Fenerbahçe Beko Bayern Münih deplasmanında rahat kazandı

Turkish Airlines EuroLeague 2022/2023 sezonu açılış haftasında ilk gün karşılaşmaları geride kaldı. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, Bayern Münih deplasmanından 74-62’lik galibiyetle dönerek sezonu galibiyetle açtı. Diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise bugün 20.30’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda Kızılyıldız ile karşılaşacak.

Turkish Airlines EuroLeague ilk hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Bayern Münih’i deplasmanda 74-62 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Karşılaşmaya iyi giren Fenerbahçe Beko, Nigel Hayes-Davis’in üçlüğü ve Wilbekin’in sayıları ile 7-0 öne geçti. Çeyreğin ilerleyen bölümünde farkı daha da açan temsilcimiz, 3:32 kala Dyshawn Pierre’in üst üste 5 sayısı ile skoru 17-6’ya getirdi. Çeyreğin son bölümünde ise dış atışlarda bulduğu isabetlerle farkı kapatan ev sahibi Bayern Münih, çeyreği 19-21 geride kapattı. İkinci çeyreğe de etkili başlayan Fenerbahçe Beko olurken, Tonye Jekiri’nin skor katkısıyla farkı tekrar çift haneye çıkaran sarı-lacivertliler, devrenin bitimine 5:40 kala skoru 36-23’e getirdi. Ancak devrenin sonunda Othello Hunter ile etkili olan Bayern Münih, devrenin sonunda farkı 6 sayıya kadar indirdi ve ilk yarı temsilcimizin 40-34’lük üstünlüğü ile geçildi. 

Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Tonye Jekiri’nin pota altı etkinliği ile farkı tekrardan çift haneye çıkardı ve son çeyreğe 59-46 üstün girdi. Son çeyrekte de Nick Calathes ve Jonathan Motley ile etkili olan sarı-lacivertliler bitime 3 dakika kala farkı 20 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Son 3 dakikada ise yedek ağırlıklı kadro ile sahada kalan ve skor üretemeyen Fenerbahçe Beko, rakibinden 8-0’lık seri yese de karşılaşmadan 74-62’lik skorla galip ayrıldı. 

Fenerbahçe Beko’da Tonye Jekiri 15 sayı ve 6 ribaund, Nick Calathes 12 sayı ve 5 asist, Nigel Hayes-Davis 11 sayı ve Dyshawn Pierre de 10 sayı kaydetti. Bayern Münih’de ise Othello Hunter 18 sayı ve 8 ribaund, Nick Weiler-Babb 12 sayı ve Andreas Obst da 10 sayı ile oynadı.  

Jekiri hava yolları:

Calathes, Jekiri’yi besliyor:

Karşılaşmanın özeti:

İlk gün oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

Temsilcimiz Anadolu Efes’in de parkeye çıkacağı ikinci gün karşılaşmalarının programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.