Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kırım’ı Rusya’ya bağlayan köprüde patlama

Rusya ile Kırım yarımadasını birbirine bağlayan Kırım Köprüsü’nde patlama meydana geldi. Ukrayna medyası köprüde büyük bir patlama olduğunu bildirirken, Rus RIA ajansı köprüde yakıt tankerinin patladığını belirtti. Rusya için stratejik öneme sahip olan bu köprü 2018’de açılmıştı. 

İzleyin: Kırım’ı Rusya’ya bağlayan köprüde patlamalar

Rusya’nın Kırım’da kurduğu yönetimin başkan danışmanı Oleg Kryuchkov, Telegram hesabından paylaştığı mesajında köprüde bir yakıt tankerinin patladığını ve yangını söndürmek için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Rus devlet ajansı RIA, patlamanın ardından köprünün trafiğe kapatıldığını belirtti. 

Bölgeden gelen videolarda, köprünün bir kısmının çöktüğü de görülüyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, patlamanın demiryolundaki yakıt dolu tanklardan birinde çıkan yangından kaynaklandığı aktardı. Olayın saldırı olup olmadığı yönünde soruşturma başlatıldığı belirtildi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da patlamanın ardından Rusya lideri Putin ve Başbakan Mihail Mişustin’in bilgilendirildiğini söyledi.

Ukrayna basını, köprüdeki patlamanın sabah saat 06:00 sularında gerçekleştiğini yazdı.  

2014 yılında ilhak ettiği Kırım yarımadası ile Rusya’yı birbirine bağlayan bu köprü, Kerç Boğazı’ndan geçiyor. Demiryolu hattı da bulunan bu köprü, 2018 yılında Rusya lideri Vladimir Putin tarafından açılmıştı.

Köprünün Rus birliklerine saldıran Ukrayna kuvvetleri için önemli bir hedef olduğu belirtiliyor. Bir patlayıcı uzmanı, BBC’ye verdiği demeçte, yangının muhtemelen bir füzeden kaynaklı olmadığını söyledi:

“Yolda patlama ve/veya parçalanma hasarı olmaması, havadan sevk edilen bir silahın kullanılmadığını gösteriyor. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin danışmanı Mihail Podolyak da sosyal medya hesabı üzerinden bir şu açıklamayı yaptı:

“Bu sadece başlangıç. Yasadışı olan her şey yıkılmalı, çalınan her şey Ukrayna’ya geri verilmeli. Rusya’nın işgal ettiği her yer geri verilmeli.”

Kaynak: BBC, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.