Turkish Airlines EuroLeague’de ilk hafta geride kaldı: Anadolu Efes, Kızılyıldız’ı rahat geçti

Turkish Airlines EuroLeague 2022/2023 sezonunun açılış haftası geride kaldı. Temsilcilerimizden Anadolu Efes, konuk ettiği Kızılyıldız’ı 72-59’luk skorla mağlup etti. Takımlarımız ilk haftayı 2/2 ile kapattı. Önceki gün oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Beko, 74-62’lik skorla Bayern Münih’i deplasmanda mağlup etmişti. 

Turkish Airlines EuroLeague ilk hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Kızılyıldız’ı 72-59 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.

Anadolu Efes, karşılaşmanın ilk 4 dakikasında skor üretemezken, Sırbistan temsilcisi Jaylen Adams’ın sayıları ile 5-0’lık üstünlüğü yakaladı. Zizic ve Clyburn’ün basketleriyle skor bulan Anadolu Efes bitime 4:20 dakika kala skoru 8-7’ye getirdi ve farkı 1 sayıya kadar indirdi. Çeyreğin son bölümünde Rodrigue Beaubois ve Amath M’Baye’nin üç sayılık isabetleri ile üstünlüğü yakalayan Anadolu Efes, çeyreği 17-14 üstün kapattı. İkinci çeyreğin ilk bölümü dengede geçerken Lazic’in basketi ile Kızılyıldız 25-21 öne geçti. İki faullü Micic’in oyuna dahil olmasıyla üstünlüğü tekrar ele alan Anadolu Efes, 28-27 ile üstün olan taraftı. Devrenin son bölümünde üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes ilk yarıyı 35-34 önde kapattı. İlk yarıda 11 sayı kaydeden Will Clyburn sahanın en skorer ismi oldu.

Üçüncü çeyrekte dış şutlardaki etkinliği arttıran Anadolu Efes, 47-41’lik skorla farkı 6 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Çeyreğin son bölümünde de hızlı hücumlardan ürettiği sayılarla üstünlüğünü koruyan lacivert-beyazlılar, son çeyreğe 56-50’lik üstünlükle girdi. Son çeyrekte de 7-0’lık seri yakalayan temsilcimiz farkı ilk kez çift hanelere çıkararak 63-52’lik üstünlüğü yakaladı. Will Clyburn’ün etkili oyunu ile maçın son bölümünde farkın kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, karşılaşmadan 72-59’luk skorla galip ayrılarak sezona galibiyetle başladı.

Anadolu Efes’te Will Clyburn 19 sayı, Vasilije Micic 16 sayı ve 6 asist ve Rodrigue Beaubois de 10 sayı kaydetti. Kızılyıldız’da ise Benjamin Bentil 15 sayı ile oynadı.

Will Clyburn’den önce savunma sonra hücum:

https://twitter.com/ssporttr/status/1578444719214002178?s=20&t=f6XFMcHDz4lE71U4rH1iEw

Vasa bildiğiniz gibi:

Bryant Dunston çok güçlü:

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

https://twitter.com/ssporttr/status/1578461270486958081?s=20&t=f6XFMcHDz4lE71U4rH1iEw

Karşılaşmanın özeti:

https://twitter.com/ssporttr/status/1578475536711667738?s=20&t=f6XFMcHDz4lE71U4rH1iEw

İkinci gün oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

Gecenin hareketi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül