Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de ilk hafta geride kaldı: Anadolu Efes, Kızılyıldız’ı rahat geçti

Turkish Airlines EuroLeague 2022/2023 sezonunun açılış haftası geride kaldı. Temsilcilerimizden Anadolu Efes, konuk ettiği Kızılyıldız’ı 72-59’luk skorla mağlup etti. Takımlarımız ilk haftayı 2/2 ile kapattı. Önceki gün oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Beko, 74-62’lik skorla Bayern Münih’i deplasmanda mağlup etmişti. 

Turkish Airlines EuroLeague ilk hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Kızılyıldız’ı 72-59 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.

Anadolu Efes, karşılaşmanın ilk 4 dakikasında skor üretemezken, Sırbistan temsilcisi Jaylen Adams’ın sayıları ile 5-0’lık üstünlüğü yakaladı. Zizic ve Clyburn’ün basketleriyle skor bulan Anadolu Efes bitime 4:20 dakika kala skoru 8-7’ye getirdi ve farkı 1 sayıya kadar indirdi. Çeyreğin son bölümünde Rodrigue Beaubois ve Amath M’Baye’nin üç sayılık isabetleri ile üstünlüğü yakalayan Anadolu Efes, çeyreği 17-14 üstün kapattı. İkinci çeyreğin ilk bölümü dengede geçerken Lazic’in basketi ile Kızılyıldız 25-21 öne geçti. İki faullü Micic’in oyuna dahil olmasıyla üstünlüğü tekrar ele alan Anadolu Efes, 28-27 ile üstün olan taraftı. Devrenin son bölümünde üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes ilk yarıyı 35-34 önde kapattı. İlk yarıda 11 sayı kaydeden Will Clyburn sahanın en skorer ismi oldu.

Üçüncü çeyrekte dış şutlardaki etkinliği arttıran Anadolu Efes, 47-41’lik skorla farkı 6 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Çeyreğin son bölümünde de hızlı hücumlardan ürettiği sayılarla üstünlüğünü koruyan lacivert-beyazlılar, son çeyreğe 56-50’lik üstünlükle girdi. Son çeyrekte de 7-0’lık seri yakalayan temsilcimiz farkı ilk kez çift hanelere çıkararak 63-52’lik üstünlüğü yakaladı. Will Clyburn’ün etkili oyunu ile maçın son bölümünde farkın kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, karşılaşmadan 72-59’luk skorla galip ayrılarak sezona galibiyetle başladı.

Anadolu Efes’te Will Clyburn 19 sayı, Vasilije Micic 16 sayı ve 6 asist ve Rodrigue Beaubois de 10 sayı kaydetti. Kızılyıldız’da ise Benjamin Bentil 15 sayı ile oynadı.

Will Clyburn’den önce savunma sonra hücum:

Vasa bildiğiniz gibi:

Bryant Dunston çok güçlü:

Karşılaşmanın özeti:

İkinci gün oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

Gecenin hareketi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler