Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci tur dördüncü maçında Sırbistan’a 3-0 yenildi – Millilerin çeyrek finaldeki rakibi Amerika Birleşik Devletleri

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Polonya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nın ikinci tur dördüncü maçında Sırbistan’a 20-25, 21-25 ve 23-25’lik setlerle 3-0 mağlup olarak grubu üçüncü sırada tamamladı ve çeyrek finalde Amerika Birleşik Devletleri ile eşleşti. Çeyrek final karşılaşması 11 Ekim Salı günü saat 18.30’ta oynanacak.

Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenen Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci tur dördüncü maçında Filenin Sultanları, Sırbistan’a  20-25, 21-25 ve 23-25’lik setlerle 3-0 mağlup oldu. İkinci tur F Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde grubu ikinci sırada tamamlayan Amerika Birleşik Devletleri ile eşleşti. Çeyrek final mücadelesi 11 Ekim Salı günü 18.30’da oynanacak. Filenin Sultanları ikinci tur grup aşamasında ABD’ye 3-1 mağlup olmuştu. 

Karşılaşmanın ilk setine iyi başlayan Sırbistan olurken Boskovic’in sayılarıyla 11-7’lik üstünlük yakaladı. Setin ilerleyen bölümünde Mihajlovic’in sayıları ile farkı daha da açan Sırbistan skoru 17-11’e getirdi. Saliha’nın sayısı ile skoru 21-18’e getiren Ay-Yıldızlılar farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başarsa da, son bölümde avantajını değerlendiren Sırbistan seti 25-20 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete de oldukça etkili başlayan Sırbistan, setin ilk bölümünde 7-0 öne geçti. Saliha ile hücumda biraz ritim bulan Filenin Sultanları skoru 12-6’ya getirmeyi başardı. Ay-Yıldızlılar setin son bölümünde Hande, Saliha ve Eda’nın sayıları ile skoru dengeleyerek 20-18’de farkı 2 sayıya kadar indirmeyi başardı. Ancak Boskovic’in etkili oyunu ile avantajı koruyan Sırbistan seti 25-21 kazanarak durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü sete Derya ve Saliha’nın sayıları ile iyi başlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 10-6’lık avantajı yakaladı. Ancak Boskovic ile etkinliğini artıran Sırbistan skoru 14-14’te dengelemeyi başardı. Mihajlovic’in sayıları ile üstünlüğü ele geçiren Sırbistan 20-16’lık skorla 4 sayılık avantaj yakaladı. Geri dönen Filenin Sultanları skoru 21-21’de eşitlemeyi başarsa da setin son bölümünü iyi oynayan Sırbistan, 25-23 skorla galip geldi ve karşılaşmayı da 3-0 kazanmayı başardı. 

Filenin Sultanları’nda Derya Cebecioğlu 13 sayı, Saliha Şahin de 12 sayı kaydetti. Sırbistan’da ise Tijana Boskovic 23 sayı, Brankica Mihajlovic 15 sayı ve Maja Aleksic 13 sayı ile oynadı.  

Derya Cebecioğlu son sette oyuna tutunmamızı sağlıyor:

Grupta oluşan puan durumu:

Çeyrek final eşleşmeleri ve final yolu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.