Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan’da dokuz kişiyi öldüren kaplan, 200 polisin düzenlediği operasyon sonucu öldürüldü

Hindistan’ın Bihar eyaletinin Champaran kentinde en az dokuz kişiyi öldüren kaplan, güvenlik güçlerinin düzenlediği bir operasyon sonucu vurularak öldürüldü. 200 polisin katıldığı operasyona üç yaşındaki kaplanın yerinin tespiti için filler de eşlik etti.

Hindistan’da “Champaran’ın insan yiyicisi” olarak adlandırılan üç yaşındaki kaplan, 200 polisin düzenlediği operasyon sonucu öldürüldü. Bihar eyalet polisi tarafından yönetilen operasyonda, T-104 olarak bilinen üç yaşındaki kaplanı yakalamak için Sitaltola Baluwa köyü yakınlarındaki bir şekerkamışı tarlası kuşatıldı. Operasyonda polislere filler de eşlik etti.

Eyaletin vahşi hayvanları koruma müdürü Kumar Gupta, hayvanı sakinleştirme girişimlerinin başarısız kaldığını, daha sonra hayvanın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Gupta daha önce kaplanı, “insan hayatı için tehlikeli” diyerek nitelemişti.

Hindistan, dünya genelindeki vahşi kaplanların yüzde 70’inden fazlasına ev sahipliği yapıyor. 2019 yılında yayımlanan hükümet verilerine göre her yıl 40 ila 50 kişi kaplanlar tarafından öldürülüyor. Yaşadıkları koruma alanları azalan kaplanların, bu yüzden doğal yaşam alanlarını terk ettikleri ve insanlara saldırdıkları belirtiliyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.