Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selim Kuneralp ve Senem Görür ile Kordiplomatik (33): Rusya Kiev’i bombalıyor, Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti & Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinden ne çıktı?

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Savaşın 229. gününde Rusya bir kez daha Ukrayna’nın başkenti Kiev’i hedef aldı. Acil durum ekipleri Kiev’de 11 kişinin öldüğünü ve 87 kişinin yaralandığını açıkladı. Rusya’nın bu saldırısı Putin’in Ukrayna’yı terörizm ile suçlamasının ardından geldi.

44 ülkeden liderler Çekya’nın başkenti Prag’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un fikir babası olduğu Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) zirvesi için bir araya geldi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bu zirveden neler çıktı?

Kordiplomatik’te emekli Büyükelçi Selim Kuneralp, TEPAV Avrupa Birliği Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp ve Medyascope Dış Haberler Editörü Senem Görür yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.