Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dokuz sene önce: Cezaevinde evlenen Mehmet Ali Çelebi’nin nikah şahitleri Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu

AKP’ye katıldığını duyuran eski CHP’li, bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi hakkındaki tartışmalar yeniden gündeme geldi. 2013’te Ergenekon yargılamaları nedeniyle cezaevinde bulunan Çelebi burada evlenmiş, nikah şahitliğini ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Metin Feyzioğlu, Ümit Kocasakal ve Celal Ülgen yapmıştı. 

Ergenekon davası kapsamında 18 Eylül 2008’de tutuklanan teğmen Mehmet Ali Çelebi, tutuklu bulunduğu Hasdal Askerî Cezaevi’nde Ekim 2013’te eşi Kezban Merey ile evlenmişti. Çelebi’nin nikah şahitliğini ise o dönemin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Çelebi’nin avukatı Celal Ülgen yapmıştı.

Nikaha CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katılmıştı. Cezaevi önünde açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Genç bir teğmenin nikah törenine katıldım. Gerçekten üzülmemek mümkün değil. Gözaltına alınacaksınız. Cep telefonunuza başkaları yükleme yapacak. Bu, bilirkişi raporunda kanıtlanacak. Mahkeme oybirliğiyle sizi tahliye edecek. Dosyada hiçbir değişiklik olmaksızın sizi tekrar tutuklayıp hapse atacaklar ve mahkûm edecekler. Bunu insan olan birinin vicdanının kabul etmesi mümkün değil” diye konuşmuştu. 

16 yıl 6 ay hapse mahkum edilen Çelebi, 11 Mart 2014’te beraat etmişti. Çelebi’nin düğünü Ağustos 2014’te yapılmıştı.

Cezaevinden sonra siyasete atılan Çelebi, önce CHP Parti Meclisi’ne seçildi. Ardından 2018’deki genel seçimlerde İzmir Milletvekili seçilerek Meclis’e girmişti. CHP’den istifa eden Çelebi, Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’ne katılmıştı. 25 Şubat’ta bu partiden de ayrılan Çelebi, AKP’ye katılacağı iddialarının ardından 8 Ağustos’ta yaptığı paylaşımda bağımsız milletvekili olarak yoluna devam edeceğini açıklamıştı.

AKP’ye katılma kararı alan Çelebi’ye parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın (12 Ekim) yapılacak grup toplantısında takacak. Çelebi’nin nikah şahitliğini yapan Metin Feyzioğlu da geçen hafta Erdoğan tarafından KKTC’ye büyükelçi olarak atanmıştı.

*Fotoğraflar: Odatv

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.