Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York sosyetesini kandırarak ünlenen Anna Sorokin, ev hapsinde konuştu: “Servet takıntılı aşağılık bir insan değilim”

Kendisini “Anne Delvey” adında zengin bir mirasçı olarak tanıtıp New York sosyetesine dahil olan, daha sonra lüks otelleri ve bankaları dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan ve hapis cezasına çarptırılan Rusya asıllı Almanya vatandaşı Anna Sorokin, New York’ta ev hapsine alındı. Ev hapsindeki ilk röportajını New York Times gazetesine veren Sorokin, gözaltı sürecinden ailesine, yargılanma sürecinden hedeflerine dair birçok konuda Emily Palmer’ın sorularını yanıtladı.

“Anna Delvey” takma ismiyle kendini New York sosyetesine 67 milyon dolarlık bir servetin tek varisi gibi tanıtarak lüks bir hayat yaşayan Anna Sorokin, 2017’de lüks otelleri ve bankaları 275 bin dolar dolandırmaktan tutuklanarak hapis cezasına çarptırılmıştı. 21 Şubat 2021’de tahliye edilen 31 yaşındaki Sorokin, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi (ICE) tarafından vizesi geçtiği için sınır dışı edilmek üzere tekrar gözaltına alınmıştı.

Anna Sorokin. Ev hapsine alındıktan kısa bir süre sonra.

Bir buçuk yılını gözaltında geçiren Sorokin, geçen günlerde ayak bileğine elektronik kelepçe takılması, aynı evde 24 saat kalması ve sosyal medyadan uzak durması şartlarıyla ev hapsine alınmıştı. Ev hapsine başladıktan kısa bir süre sonra New York Times’tan Emily Palmer’ın sorularını yanıtlayan Sorokin, gözaltında geçirdiği süreyi ve bundan sonraki planlarını anlattı.

Palmer’ın kendisine “18 ay gözaltında geçirdikten sonra ev hapsindesin. Nasıl hissediyorsun?” diye sorması üzerine “Çok mutluyum” dedi ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Orange Country’den öğleden sonra 16:00 civarında serbest bırakıldım ve 18:30 gibi beni 26 Federal Plaza’ya getirdiler. Burası geçtiğimiz yıl mart ayında tutuklandığım yerdi. Küçük bir bekleme alanına oturdum ve pencereye vurdum. ‘Neler olduğunu anlatır mısınız?’ diye etrafımdakilere sorum. Bana parmaklarını kaldırdılar ve ‘Sabır’ dediler. Daha sonra ICE’den yetkililer beni buraya getirdi.”

“Beni sınır dışı etmelerine izin vermek bir şartlı teslim sinyali olur”

Almanya’ya sınır dışı edilmesi süreci hakkında da konuşan Sorokin, “İşler ICE’nin istediği gibi gitsin istemedim. Beni sınır dışı etmelerine izin vermek bir şartlı teslim sinyali olur. Yalnızca servete takıntılı aşağılık bir insan olduğumun doğrulaması olur, ki bu doğru değil. Gidebilirdim ancak gitmemeyi seçtim. Çünkü yanlışlarımı düzeltmeye çalışıyorum. New York’ta geçmişim var ve Avrupa’ya gidersem bir şeylerden kaçıyor gibi olabilirdim” dedi.

Gözaltı sürecini “Her zaman başkalarının insafına kalmış durumdasınız, kendim için bir şey almak imkansızdı” sözleriyle anlatan Sorokin, ev hapsinin gözaltından çok daha iyi olduğunu, daha iyi yemekler yiyebileceğini ve perşembe günleri 13:30’dan sonra kendisini ziyaret etmek isteyenlerin gelebileceğini söyledi.

“Hapisteyken çok şey öğrendim”

21 Şubat 2021’de tahliye edildiği günden bu yana çok farklı bir bakış açısına sahip olduğunu ve hapiste geçirdiği sürede çok şey öğrendiğini vurgulayan Sorokin, “Olayların gidişatından dolayı üzgünüm. Deneyimlerimi görmeye çalıştım ve onlardan ders çıkardım. Bugün olduğum kişi, geçmişte verdiğim kararlar sayesinde” diye konuştu.

Palmer’ın kendisine “Çarşamba günü ev hapsine geçebileceğini öğrendin ama bir dairen yoktu. Şimdi cuma akşamındayız ve evindeki oturma odasında oturuyoruz. Nasıl bu kadar çabuk bir daire buldun?” diye sorması üzerine Sorokin, şu yanıtı verdi:

“Avukatım John Sandweg benim için buldu. Etrafımda harika bir ekip var, hepsi onların sayesinde oldu.”

Gelecek planlarına dair de açıklamalar yapan Sorokin, üzerine çalıştığı çok fazla proje olduğunu ve sanatın da bunlardan biri olduğunu söyledi. Kendi podcast’i üzerine çalışmalar yaptığını fakat daha tam olarak şekillenmediğini belirten Anna, sosyal medya yasağının kendisi için büyük bir değişiklik olacağını söyledi ve ekledi:

“Belki de en iyisi budur? Dikkat dağıtıcı şeylerin olması cidden zor fakat umarım bu yasak sonsuza kadar değildir.”

Hikâyesi dizi olmuştu

Sorokin’in hikâyesi, 2018’de hakkında Jessica Pressler imzasıyla New York Magazine’de yayımlanan bir makalenin ardından uluslararası ilgi görmüştü. Netflix, Grey’s Anatomy ve Scandal dizilerinin yapımcısı Shonda Rhimes’a, Sorokin’in hayatının bir Netflix dizisine dönüştürülmesini teklif etmişti. Böylece Sorokin’in hikâyesi “Inventing Anna” adıyla diziye uyarlanmış, başrolünde Julia Garner rol almıştı.

Kaynak: New York Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.