Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna savaşını kınamış, “Beni de ajan ilan edin” demişti: Rusya’nın pop divası Alla Pugaçova, İsrail’de olduğunu açıkladı

Rusya’nın en popüler sanatçılarından, “Sovyetler Birliği’nin pop divası” olarak anılan Alla Pugaçova, Ukrayna’ya açılan savaşı kınamasından üç hafta sonra İsrail’de olduğunu açıkladı. Savaş karşıtı eşi Maxim Galkin’e destek olan ve işgale sert tepki gösteren Pugaçova, Rus yetkililere seslenmiş ve “Beni de ajan ilan edin” demişti.

Sovyetler Birliği döneminin “pop müzik kraliçesi” 73 yaşındaki Alla Pugaçova, Instagram hesabından paylaştığı mesajında, 3,4 milyon takipçisine seslendi ve İsrail’de olduğunu açıkladı. Hayranlarına “sevgileri, destekleri ve gerçeği yalandan ayırt etme yetenekleri” için teşekkür eden Pugaçova, “Kutsal topraklardan sizin için ve barış için dua ediyorum. Mutluyum” dedi.

Komedyen eşi Maxim Galkin’in Rusya’da “yabancı ajan” ilan edilmesinin ardından Rus yetkililere seslenen Pugaçova, “Beni de ajan ilan edin” demişti. Pugaçova, savaş karşıtı eşini sosyal medyada “Yanıltıcı amaçlar için gençlerimizin ölmesine son vermek isteyen yozlaşmaz bir Rus vatanseveri” olarak nitelendirmişti. Pugaçova paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kremlin’in Ukrayna’daki aldatıcı hedefleri ülkemizi küresel bir parya yapıyor ve vatandaşlarımızın hayatlarını büyük ölçüde zorlaştırıyor.”

Çift, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgalinin ardından İsrail’e gitmişti. Fakat Pugaçova, yeni eğitim yılı öncesinde Rusya’ya dönmüş ve eylül ayında eski SSCB lideri Mihail Gorbaçov’un cenazesine katılmıştı.

55 yılı aşkın kariyerinde 250 milyondan fazla plak satan Pugaçova, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminin pop divası olarak tanınıyor. 1991’de “halkın sanatçısı” unvanına layık görülen Pugaçova, 1997 yılında “Primadonna” şarkısı ile Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmış ve 15. olmuştu.

Savaşın başlamasından bu yana yaklaşık 24 bin Rus vatandaşı İsrail’e taşındı. Rusya-Ukrayna savaşında tarafsız kalmaya çalışan İsrail, Ukrayna’ya insani yardım gönderiyor fakat askeri yardım yapmıyor. Bu yüzden de İsrail, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından eleştirilmişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.