Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deniz Poyraz davası Aliağa’ya taşındı – Avukatlar: “Dosya kaçırıldı, sanık HDP’yi kapatma iddianamesinin dosyasına eklenmesini talep etti”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına saldırarak Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer hakkındaki davanın görülmesine bugün (12 Ekim) İzmir Adliyesi’nde devam edildi. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılamanın bundan sonra Aliağa Şakran Cezaevi’nde yapılmasına karar verip davayı 14 Ekim’e erteledi. Davanın avukatlarından Türkan Aslan, sanık Onur Gencer’in HDP’yi kapatma davası iddianamesinin kendi dosyasına dahil edilmesini talep ettiği ve o iddianamedeki kapatma gerekçelerini saldırıya gerekçe gösterdiği bilgisini verdi.

Sanık Onur Gencer’in hazır bulunduğu duruşmaya Deniz Poyraz’ın ailesi de katıldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP milletvekilleri Murat Çepni, Serpil Kemalbay, Oya Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, birçok baro başkanı ve yurttaş da duruşmayı izledi.

“Salonda biber gazı sıkıldı”

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan, katil Gencer’e tepki göstermesi üzerine salondan çıkarıldı. Duruşmada biber gazı sıkıldığını aktaran Tanrıkulu, Twitter’da yaptığı paylaşımda “Her şeyi gördük de duruşma salonunda biber gazı kullanılır mı? Lanet olsun, lanet olsun, lanet olsun!” dedi.

Sanıktan HDP kapatma davası talebi

Mütalaasını açıklayan savcı, duruşmanın ertelenmesini, tanıkların başka bir gün dinlenilmesi ve Onur Gencer’in tutukluluğunun devamını istedi. Sanık Onur Gencer ise “HDP kapatma davasındaki dosyanın kendi dosyama eklenmesini istiyorum. Çünkü olay budur” diye konuştu.

Jandarma müdahili tokatladı, heyet sessiz kaldı”

Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından İzmir Adliyesi önünde yapılan açıklamada İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, şunları söyledi: “Avukatlardan ve yurttaşlardan yargılamayı kaçırmaya çalışıyorlar. Jandarma, katılanı tokatlarken buna sessiz kalan bir mahkeme heyeti vardı. Heyet yargılama süresince avukatları duruşma salonundan uzak tutmak için ne gerekiyorsa yaptı. Ama orada bulunan katılan vekilleri salonu asla terk etmeyeceğini söyledi. Biz Deniz Poyraz için adalet istiyoruz. Biz Deniz Poyraz’ın yalnızca görünen katilini değil, o katile silah veren eli, o katili azmettireni, o katili eğiteni, o katili buraya yollayanı da bulmak istiyoruz.”

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eşsözcüsü Nuray Özdoğan da “Deniz Poyraz cinayeti kadın cinayetidir, siyasi bir cinayettir. Mahkeme heyeti Deniz Poyraz’ın savunmasını kimin yapacağına karar veremez. Cinayetin karanlıkta bırakılmasına izin vermeyeceğiz. Dosya kaçırıldı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.