Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Konaklama talepleri artınca bakanlık yazı gönderdi: Öğretmenevlerinde artık sadece öğretmenler kalacak

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenevi ve akşam sanat okullarındaki konaklama için öğretmenlerin taleplerinin artması üzerine 81 ilin valiliklerine yazı göndererek, bundan sonra öğretmenevlerinde sadece öğretmenlerin kalacağını duyurdu. Bakanlık yazısında, valiliklerden gereğinin yapılması için acil tedbir alınması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin valiliklerine öğretmenevi ve akşam sanat okullarına ilişkin yazı gönderildi. Yazıda, 2023 yılının sonuna kadar, daha önce yapılan rezervasyonlar iptal edilmeden ve konaklama ücretlerinde maliyet bedellerinin altında kalmadan geçerli hizmet bedelleri üzerinden yüzde 50 oranında indirim yapılması ve bu süre içinde mevcut kapasitenin sadece konaklama ihtiyacı olan öğretmenlere kullandırılması için acilen tedbir alınması istendi.

Birçok il ve ilçede özellikle devlet memurlarının konuklama sıkıntısı nedeniyle öğretmenevlerini kullandıkları, bu nedenle öğretmenlerin talepleri arttığı için bakanlığın böyle bir karar aldığı öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.