Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya liderlerinden Bartın’daki maden ocağı patlamasına ilişkin taziye mesajları | Miçotakis: “Yardım göndermeye hazırız”

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen ve 40 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından dünya liderleri de taziye mesajları paylaşıyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Atina’nın Türkiye’ye yardım göndermeye hazır olduğunu belirtti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan müessesesine bağlı maden ocağında dün akşam (14 Ekim) bir patlama meydana gelmiş ve 40 işçi hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 11 işçinin de tedavisinin sürdüğünü açıklamıştı.

Patlamaya dair dünyadaki birçok siyasetçiden de taziye mesajları geliyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında Atina’nın Türkiye’ye yardım gönderebileceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin Bartın ilinde meydana gelen korkunç maden patlaması ve can kaybını duyunca üzüldük. Yunanistan, hayatta kalanların aranmasına yardım etmek için derhal yardım göndermeye hazır.”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından Türkçe bir tweet paylaştı. Zelenskiy, “Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum” dedi.

Rusya lideri Vladimir Putin de Bartın’daki patlamanın ardından hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, Putin’in Erdoğan’a gönderdiği telgrafta “Ölen madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim” dediği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği de Twitter’dan yayımladığı taziye mesajında, “Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani de taziye mesajı yayımladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge de taziye mesajında, “Mahsur kalanların bir an önce kurtarılması için dua ediyoruz” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Pakistan Devlet Başkanı Şahbaz Şerif, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkēvičs, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili de taziye mesajı gönderenler arasında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.