Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de ikinci hafta geride kaldı: Fenerbahçe Beko ikide iki yaptı

Turkish Airlines EuroLeague’de ikinci hafta karşılaşmaları dün oynanan beş karşılaşma ile sona erdi. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Maccabi Playtika Tel Aviv’i 86-71’lik skorla mağlup ederek, ikide iki yaptı. 

Fenerbahçe Beko 86-71 Maccabi Playtika Tel Aviv

Turkish Airlines EuroLeague ikinci hafta mücadelesinde, temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Maccabi Playtika Tel Aviv’i 86-71’lik skorla mağlup ederek, ikide iki yaptı. Maccabi Playtika Tel Aviv ise ilk mağlubiyetini aldı. 

Karşılaşmanın ilk çeyreği dengeli bir mücadele şeklinde geçerken, Fenerbahçe Beko’da Nick Calathes ile Maccabi Playtika Tel Aviv’de Lorenzo Brown’ın düellosu izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Sarı-lacivertlilerin 23-20 önde kapattığı çeyrekte Calathes 4 sayı ve 6 asistle öne çıkarken, konuk ekipte ise Brown 7 sayı ve 4 asist kaydetti.

İkinci çeyrekte savunmadaki etkinliğini arttıran Fenerbahçe Beko, Marko Guduric’in etkili olduğu bölümde üstünlüğü yakaladı ve 30-22’lik skorla farkı 8 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Çeyreğin ilerleyen bölümünde Nick Calathes ve Scottie Wilbekin’in üçlükleri ile farkı açan sarı-lacivertliler, devrenin bitimine 2:20 kala 42-30’luk farkı yakaladı. Son bölümde üstünlüğünü koruyan temsilcimiz ilk yarıyı 46-30 önde kapattı.

İkinci yarıya da iyi başlayan temsilcimiz, Nigel Hayes-Davis ve Jonathan Motley’in sayıları ile skoru 56-36’ya getirerek farkı 20 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Çeyreğin son bölümünde Wade Baldwin ile etkili olan İsrail ekibi, farkı biraz indirmeyi başararak skoru 65-52’ye getirdi ve son çeyreğe 13 sayılık Fenerbahçe Beko üstünlüğü ile girildi. 

Son çeyreğe de iyi başlayan konuk ekip, üst üste üçlük isabetleri ile skoru 67-60’a getirerek farkı 7 sayıya kadar indirmeyi başarsa da, Calathes ve Guduric ile üst üste üç sayılık atış isabetleri bulan Fenerbahçe Beko karşılaşmanın bitimine 3:49 kala farkı tekrar 17 sayıya kadar çıkardı. Son bölümde de avantajını koruyan temsilcimiz, karşılaşmadan 86-71’lik skorla galip ayrılarak ikinci maçında ikinci galibiyetini elde etti. 

Fenerbahçe Beko’da Marko Guduric 23 sayı ve 6 ribaund, Jonathan Motley 15 sayı ve 6 ribaund, Nick Calathes 13 sayı, 9 ribaund ve 9 asist, Scottie Wilbekin 12 sayı kaydetti. Maccabi Playtika Tel Aviv’de ise Wade Baldwin 14 sayı, Lorenzo Brown 13 sayı ve 6 asist, Josh Nebo 12 sayı ve 9 ribaund ve Alex Poythress de 10 sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

Olympiacos Piraeus 90-80 Zalgiris Kaunas

Dün oynanan bir diğer karşılaşmada ise Olympiacos, konuk ettiği Zalgiris’i 90-80’lik skorla mağlup ederek ikide iki yaptı. Zalgiris ise ikinci maçından da mağlup ayrıldı.

Olympiacos’ta Sasha Vezenkov 23 sayı ve 14 ribaund, Moustapha Fall 16 sayı, Kostas Sloukas 15 sayı ve 6 asist, Giannoulis Larentzakis 15 sayı ve Thomas Walkup da 10 sayı ve 6 asist kaydetti. Zalgiris’te ise Ignas Brazdeikis 21 sayı, Keenan Evans 14 sayı, Tyler Cavanaugh 12 sayı ve 7 ribaund, Roland Smits 10 sayı ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz 103-96 Partizan Mozzart Bet Belgrade

Dün oynanan diğer karşılaşmada ise Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, konuk ettiği Partizan Mozzart Bet Belgrad’ı normal süresi 89-89 sona eren karşılaşmada uzatma sonucunda 103-96 mağlup ederek, ikide iki yaptı. Konuk ekip Partizan ise ikinci maçından da mağlup ayrıldı.

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz’de Markus Howard 33 sayı, Matthew Costello 19 sayı, Rokas Giedraitis 13 sayı ve 9 ribaund, Tadas Sederskis ve Darius Thompson da 11’er sayı kaydetti. 

Partizan Mozzart Bet Belgrad’da ise Kevin Punter 26 sayı ve 5 ribaund, Zach Leday 23 sayı ve 10 ribaund, Mathias Lessort 19 sayı ve 12 ribaund ve James Nunnally 13 sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

EA7 Emporio Armani Milan 74-80 Alba Berlin

Dün oynanan bir diğer karşılaşmada ise Alba Berlin, deplasmanda EA7 Emporio Armani Milan’ı 80-74’lük skorla mağlup ederek ikide iki yaptı. Ev sahibi Milan ise 1 galibiyet ve 1 mağlubiyette kaldı.

Alba Berlin’de Tamir Blatt 13 sayı, 5 ribaund ve 9 asist, Jaleen Smith 13 sayı ve Yanni Wetzell de 10 sayı kaydetti. EA7 Emporio Armani Milan’da ise Kevin Pangos 16 sayı, Shavon Shields 15 sayı, 6 ribaund ve 5 asist ve Kyle Hines da 10 sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

Valencia Basket 76-77 LDLC Asvel Villeurbanne

Dün oynanan son karşılaşmada ise LDLC Asvel Villeurbanne, deplasmanda Valencia’yı 77-76’lık skorla mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. 

LDLC Asvel Villeurbanne’de Nando De Colo 16 sayı, Retin Obasohan 13 sayı, Youssoupha Fall da 10 sayı ve 13 ribaund kaydetti. Valencia’da ise Jasiel Rivero 15 sayı ve 6 ribaund, Chris Jones 13 sayı, Josep Puerto ve Jared Harper da 10’ar sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Gecenin hareketinde Marcus Howard tüm sahayı kat ederek gönderdiği üçlükle karşılaşmayı uzatmaya götürüyor:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.