Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Şampiyonası sona erdi: Finalde Brezilya’yı 3-0 ile geçen Sırbistan üst üste ikinci kez şampiyon!

Hollanda ve Polonya’da düzenlenen FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Şampiyonası dün oynanan final ve üçüncülük maçlarıyla sona erdi. Finalde Brezilya’yı 26-24, 25-22 ve 25-17’lik setlerle mağlup eden Sırbistan üst üste ikinci kez dünya şampiyonu oldu. Üçüncülük maçında ise İtalya, Amerika Birleşik Devletleri’ni 25-20, 25-15 ve 27-25’lik setlerle 3-0 mağlup ederek bronz madalyaya uzandı.

Hollanda ve Polonya ortaklığında düzenlenen 2022 FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Şampiyonası’nda finalde Brezilya’yı 26-24, 25-22 ve 25-17’lik setlerle 3-0 mağlup eden Sırbistan üst üste ikinci kez dünya şampiyonu oldu. 

Sırbistan’da 24 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olan Eczacıbaşı Vitra sporcusu Tijana Boskovic turnuvanın MVP’si (en değerli oyuncusu) seçildi. Jovana Stevanovic ise 11 sayı ile mücadele etti. Brezilya’da ise Gabi Guimarães, Ana Carolina Da Silva ve Lorenne Geraldo 9’ar sayı kaydetti.

2018’in ardından ikinci kez dünya şampiyonu olma başarısı gösteren Sırbistan, 2017 ve 2019 yıllarında da üst üste iki kez Avrupa Şampiyonu olmuştu. Sırbistan ayrıca, 2021 yılında düzenlenen son Avrupa Şampiyonası’nda finalde İtalya’ya mağlup olarak gümüş madalya kazanmıştı.

Sırbistan’ın şampiyonluk sayısı:

Üst üste ikinci kez MVP ödülünü kazanan Tijana Boskovic:

Karşılaşmanın özeti:

Turnuvanın en iyi oyuncuları :

Bronz madalya mücadelesinde ise Amerika Birleşik Devletleri’ni 25-20, 25-15 ve  27-25’lik setlerle 3-0 mağlup eden İtalya turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Şampiyonanın üçüncülük karşılaşmasında ise Amerika Birleşik Devletleri’ni 25-20, 25-15 ve 27-25’lik setlerle 3-0 mağlup eden İtalya, bronz madalyanın sahibi oldu. 

VakıfBank forması giyen Paola Egonu 25 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde Andrea Drews’un 10 sayılık performansı ise yeterli olmadı.

Karşılaşmanın özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=EIj1J7_iTeU&feature=youtu.be

Turnuvaya çeyrek finalde veda eden Filenin Sultanları ise Dünya Şampiyonasını sekizinci sırada tamamladı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.