Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanye West, aşırı sağcıların Twitter’ı olarak bilinen Parler’ı satın alıyor

İsmini yasal olarak “Ye” şeklinde değiştiren dünyaca ünlü rapçi Kanye West, sosyal medya platformu Parler’ı satın alıyor. West’in Instagram ve Twitter hesapları geçtiğimiz hafta Yahudi karşıtı açıklamalarının ardından kilitlenmişti.

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West, eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın destekçileri, muhafazakârlar, komplo teorisyenleri ve aşırı sağcılar tarafından kullanılan sosyal medya platformu Parler’ı satın alıyor. Sosyal medya platformu da kendisini, “özgürce konuşulabilecek bir yer” olarak tanımlıyor. Parler’ın CEO’su George Farmer, söz konusu anlaşmanın ardından, “Bir daha asla sosyal medyadan engellenecek miyiz korkusu yaşamayacaksınız” dedi.

2021’de ismini yasal olarak “Ye” şeklinde değiştiren Kanye West, “Muhafazakâr görüşlerin tartışmalı olarak görüldüğü bir dünyada kendimizi özgürce ifade etme hakkımız olduğundan emin olmalıyız” demişti.

6 Ocak 2021’deki Kongre baskınının ardından bazı kullanıcılar “şiddet çağrısı” yapmak için platforma yoğun ilgi göstermişti. Bu baskının ardından Parler uygulaması Amazon Web Services, Apple Store ve Google Play Store’da yasaklanmıştı.

George Floyd’un ailesi Kanye West’e dava açmaya hazırlanıyor

George Floyd’un ailesi, Floyd’un “fentanil” nedeniyle öldüğünü iddia eden West’e dava açmaya hazırlanıyor. West cumartesi günü konuk olduğu Drink Champs isimli podcastte Floyd hakkında izlediği bir belgeselden bahsetmiş ve “Floyd, tutuklama sırasında fentanil adlı uyuşturucudan öldü. Eğer iyice bakarsanız, polisin dizi boynunda bile değildi” ifadelerini kullanmıştı.

Sivil haklar avukatı Lee Merritt, Floyd’un ailesi adına West’in iddialarına yanıt verdi. Merritt 16 Ekim’de Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Ölülere iftira atılmaz. George Floyd’un ailesi, Kanye’nin bu ölümle ilgili ifadeleri hakkında West’e dava açmayı düşünüyor. Floyd’un cezai ve hukuki tespiti yapılmış. Vahşetten değil de fentanilden öldüğünü iddia etmek Floyd ailesinin mücadelesini baltalamakta ve küçültmekte” dedi.

Kaynak: BBC, Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.