Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kapadokya’da balon kazasında iki ölü, üç yaralı – Gazeteci Can Taşkın olayın detaylarını Medyascope’a anlattı

Nevşehir’in Avanos ilçesinde sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu İspanya uyruklu iki kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Nevşehir CT Haber Genel Yayın Yönetmeni Can Taşkın olayın detaylarını Medyascope‘a anlattı.

Nevşehir’in Avanos ilçesinde balon kazası sonucu İspanya uyruklu iki kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Medyascope‘a konuşan Can Taşkın, yaşanan kazanın ender görülen kazalardan biri olduğunun altını çizerken, sepetin rüzgarın şiddeti nedeniyle sert bir iniş yaptığını aktardı.

Taşkın, “Kapadokya’da balona her zaman binemezsiniz. Genelde uçuşlar sabah saatlerinde olur. Uzun bir süredir de yaralı ya da ölünün olduğu bir kazaya denk gelmiyorduk. Bugün olduğu gibi rüzgardan dolayı sert inişler olabiliyor ama bu durumlarda yolcuların inişte sıkı tutunmaları isteniyor. Bildiğimiz kadarıyla iniş pozisyonunda gerekeni yapmamışlar ve sepetten düştüler” dedi.

Dört yolcunun yerle ilk temasta sepetten düştüğünü belirten Taşkın, yaralılar arasında durumu ciddi olmayan kişinin sepetin yerle ikinci temasında düştüğünü aktardı.

28 yolcu ve iki mürettebat bulunan balonun yaptığı kazada 62 yaşındaki Maria Christiana Baltrons ile 64 yaşındaki Dolors Masana hayatını kaybetti.

Turistlerin herhangi bir iletişim sıkıntısı yaşayıp yaşamadığını sorduğumuzda ise Taşkın, pilotun Mısırlı, yardımcısının da yabancı dil bilen biri olduğunu söyledi.

Valilikten açıklama

Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, İspanya uyruklu iki kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin de yaralandığı açıklandı. Kaza ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Nevşehir Valiliği’nin açıklaması şöyle:

“İlimiz Avanos ilçesi Zelve Ören Yeri mevkiinden bu sabah 07.25’te havalanan özel bir şirkete ait TC-BBR tescil numaralı sıcak hava balonu, merkeze bağlı Kavak beldesi Killik bölgesinde saat 08.50’de beklenmedik rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmıştır. Kazanın ardından tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiştir. İniş esnasında balonda bulunan toplam 28 yolcu ve 2 mürettebattan İspanyol uyruklu 2 yolcu hayatını kaybederken İspanyol uyruklu 3 yolcu ise yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki çeşitli hastanelerde devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. İlk belirlemelere göre olayın beklenmedik rüzgar artışından kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Kaza ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.