Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde üçüncü hafta heyecanı sona erdi: Haftanın maçında Anadolu Efes, Darüşşafaka’yı mağlup etti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde üçüncü hafta geride kaldı. Haftanın maçında Anadolu Efes, konuğu Darüşşafaka’yı 88-78’lik skorla mağlup etti. Fenerbahçe Beko konuk ettiği Ayos Konyaspor’u 85-71’lik skorla geçti. Galatasaray NEF ise Aliağa Petkim deplasmanında 84-66 galip gelerek, üç haftanın ardından ilk galibiyetini aldı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde üçüncü hafta geride kaldı. Haftanın maçında Anadolu Efes, konuğu Darüşşafaka’yı 88-78’lik skorla mağlup etti. Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Emlakjet deplasmanında 92-81, Frutti Extra Bursaspor da Yukatel Merkezefendi Belediyespor’u 68-56’lık skorla mağlup etti. Fenerbahçe Beko ise konuğu Ayos Konyaspor’u 85-71’lik skorla geçmeyi başardı. Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, Pınar Karşıyaka ve Frutti Extra Bursaspor haftayı üçte üç ile kapatan ekipler oldu. Galatasaray NEF, deplasmanda Aliağa Petkim’i 84-66 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Beşiktaş Emlakjet ise üç hafta sonunda galibiyet elde edemeyen takımlar arasında kaldı.

Haftanın maçı: Anadolu Efes 88-78 Darüşşafaka

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nin üçüncü haftasında ligimizin Avrupa’da temsil eden iki ekip Anadolu Efes ve Darüşşafaka karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda Anadolu Efes’in ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada, ev sahibi ekip 88-78’lik skorla galip gelerek yoluna namağlup devam etti. Darüşşafaka ise ilk üç haftayı 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle kapattı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Rodrigue Beaubois ile etkili olan Anadolu Efes ilk çeyreği 22-20’lik üstünlükle kapattı. İkinci çeyreğin son bölümünde, hakemlere yoğun itirazları nedeniyle ikinci teknik faulünü alan Anadolu Efes koçu Ergin Ataman diskalifiye oldu. Darüşşafaka ise ikinci çeyrekte kurduğu üstünlükle devreyi 43-40 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte ise Micic ve Beaubois önderliğinde avantajı yakalayan Anadolu Efes, son çeyreğe 64-60’lık üstünlükle girdi. Son çeyrekte de üstünlüğünü iyice arttıran ev sahibi ekip Beaubois’nın üçlüğü ile 4 dakika kala skoru 77-67’ye getirdi ve farkı çift haneye çıkardı. Darüşşafaka son bölümde Markel Starks’ın sayıları ile farkı 4 sayıya kadar indirmeyi başarsa da son dakikada Wayne McCullough ile farkı 1 sayıya indirme şansını kaçırdı ve karşılaşmadan 88-78 mağlup ayrılan taraf oldu. Son bölümde Darüşşafaka kaptanı Doğuş Özdemiroğlu da iki teknik faul alarak diskalifiye oldu.

Anadolu Efes’te Rodrigue Beaubois 23 sayı, Vasilije Micic 22 sayı ve 6 asist, Will Clyburn 12 sayı ve Buğrahan Tuncer de 11 sayı ve 5 asist kaydetti. Darüşşafaka’da ise Wayne McCullough 16 sayı, Markel Starks 15 sayı ve 5 asist ve Gabriel Olaseni de 10 sayı ve 5 ribaund kaydetti. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın koçu: Andreas Pistiolis-Galatasaray NEF 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasında lige 2 mağlubiyetle başlayan Galatasaray NEF, İzmir deplasmanında Aliağa Petkim’e karşı 84-66 galip gelerek ilk galibiyetini aldı. Karşılaşmanın ilk yarısının büyük bölümünü üstün götüren Aliağa Petkim olurken, Galatasaray NEF ikinci yarıda Andreas Pistiolis’in hamleleri ile geriden gelerek farklı şekilde kazanmayı bildi. Avrupa sezonuna ikide ikiyle başlayan Pistiolis’in Galatasaray NEF’i, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde üçüncü haftanın sonunda galibiyet defterini açtı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan performansları: Onur Alp Bitim-Frutti Extra Bursaspor, Angel Delgado-Pınar Karşıyaka, Vasilije Micic/Rodrigue Beaubois-Anadolu Efes

Frutti Extra Bursaspor’un genç yıldızı Onuralp Bitim, geçtiğimiz sezon kaldığı yerden hız kaybetmeden devam ediyor. Yetenekli forvet, takımının Yukatel Merkezefendi Belediyespor’a karşı 68-56 galip geldiği karşılaşmada 31 sayı ve 9 ribaundluk performansı ile Bursaspor’un sayılarının neredeyse yarısını tek başına kaydederek galibiyette önemli rol oynadı.

Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Emlakjet deplasmanında 92-81’lik skorla galip gelirken, karşılaşmanın ilk yarısında 12 sayı, 11 ribaund ve 5 asist kaydeden Angel Delgado, ilk yarıda yakalanan 24 sayılık farkta önemli rol oynadı. Beşiktaş Emlakjet farkı kapatmayı başarsa da Pınar Karşıyaka 92-81’lik skorla galip gelmeyi başardı. Angel Delgado da karşılaşmayı 19 sayı, 11 ribaund ve 5 asistle tamamladı.

Anadolu Efes, konuk ettiği Darüşşafaka karşısında 88-78’lik skorla galip gelerek haftayı 3/3 ile kapatırken, yıldız oyuncuları Rodrigue Beaubois ve Vasilije Micic haftaya damgasını vuran isimler oldu. Rodrigue Beaubois 23 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ve 1 blok ile mücadele ederken, Vasilije Micic de 22 sayı, 6 asist, 3 ribaund ve 1 top çalma ile oynadı.

Basketbol Süper Ligi’nde üçüncü haftada alınan toplu sonuçlar ve puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.