Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amasra faciası ve “kader planı” | Bülent Şahin Erdeğer: “İktidar dini kavramları kalkana dönüştürüyor”

Medyascope yayınında Alphan Telek, konuğu araştırmacı Bülent Şahin Erdeğer ile Amasra’da 41 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kader planı” sözlerini ele aldı.

“Osmanlı’yı çökerten de aynı anlayıştı”

Programın ilk kısmında Erdoğan’ın “kader planı” açıklaması tartışılırken Erdeğer, İslam tarihinde Muaviye’den bu yana iktidarların dini kavramları iktidarlarına bir kalkan olarak kullandıklarını söyledi. Erdeğer, bu anlayışa Osmanlı’nın çöküş döneminde de rastlandığını söyledi, gerekli önlemler alınmadan her şeyin sonunun belli olduğu zihniyetiyle hareket edenlerin ilerleme, gelişme ya da önlem gibi kavramlara yeterince önem atfetmediğini ve bunların ciddi olumsuz sonuçları olduğunun altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.