Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Onbaşı Oliveria: Brezilya’nın en sevilen internet fenomeni

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 2019 yılında polis karakolunun yakınında terk edilmiş bir halde bulunan köpek, zaman içinde ülkenin en sevilen internet fenomenlerinden biri haline geldi. Polis memuru Cristiano Oliveira tarafından bulunan köpeğe “Onbaşı Oliveira” lakabı verildi. Adına Instagram’da hesap açılan Oliveira’nın 117 binden fazla takipçisi bulunuyor.

“Onbaşı Oliveira” lakaplı köpek, 2019 yılında Cristiano Oliveira tarafından polis karakolunun yakınında terk edilmiş, yaralı ve aç bulundu. Yıllar içinde polis maskotuna dönüşen bu köpek, Brezilya’nın en sevilen internet fenomenlerinden biri oldu. Polis üniforması giyen, oyuncak tabancası bulunan ve güneş gözlüğü takan bu köpek, polis memurlarının yanında devriye geziyor ve motosikletlerinin yanında koşuyor.

Köpeği bulan polis memuru Oliveira, “Bir palto, bir polis gömleği aldım ve şaka olsun diye giydirdim. Daha sonra fotoğrafını çektim ve WhatsApp gruplarına gönderdim. Daha sonra bu fotoğraf viral olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Şimdilerde ise Onbaşı Oliveira’nın Instagram’da 117 binden fazla takipçisi bulunuyor.

Polis memurları insanların köpeğe hayran olduklarını ve görmeyince endişelendiklerini şu sözleriyle açıklıyor:

“Üç gün boyunca fotoğraf paylaşmazsam insanlar şimdiden ‘Oliveira nerede?’ diye soruyor.”

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.