Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de üçüncü hafta devam ediyor: Fenerbahçe Beko, ASVEL’i rahat geçti – Anadolu Efes, Valencia’ya son saniyede kaybetti

Turkish Airlines EuroLeague’de üçüncü hafta, temsilcilerimiz Fenerbhaçe Beko ve Anadolu Efes’in de parkeye çıktığı günde, dün oynanan altı karşılaşma ile başladı. Fenerbahçe Beko konuk ettiği LDLC ASVEL Villeurbanne’ı 84-63 mağlup ederek üçte üç yaptı. Anadolu Efes ise konuğu Valencia’ya 92-91’lik skorla kaybetti ve ikinci mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe Beko 84-61 LDLC ASVEL Villeurbanne

İlk iki haftada aldığı iki galibiyetle ligin zirvesinde yer alan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, üçüncü hafta karşılaşmasında konuk ettiği LDLC ASVEL Villeurbanne’ı, 84-63 mağlup ederek üçte üç yaptı ve liderliğini sürdürdü. Konuk ekip ise ikinci mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Scottie Wilbekin’in üst üste 3  3-sayılık atış isabetiyle ilk 5 dakikayı 15-8 üstün geçirdi. Ardından skoru dengeleyen Fransa temsilcisi, bitime 3:07 kala Nando De Colo’nun 3-sayılık isabetiyle 17-15 öne geçti. Ancak çeyreğin son bölümünde dış atışlarda isabetleri bulmaya devam eden temsilcimiz, ilk çeyreği 25-19 üstün kapattı. İkinci çeyreğe de Carsen Edwards ve Marko Guduric’in sayıları ile iyi başlayan sarı-lacivertliler farkı çift hanelere çıkardı ve skoru 32-21’e getirdi. Joffrey Lauvergne ve Youssoupha Fall’ın pota altındaki etkinliğiyle skora tutunan ASVEL, devrenin sonunda farkı 6 sayıya kadar indirdi. İlk yarı 42-36’lık Fenerbahçe Beko üstünlüğü ile geçildi. 

İkinci yarıda Nick Calathes, Wilbekin ve Jonathan Motley ile oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe Beko, çeyreğin bitimine 5:07 kala skoru 56-40’a getirerek farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Konuk ekip ASVEL, Fall ile farkı biraz kapatmayı başarsa da Motley ve Wilbekin ile cevap veren Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 65-46’lık üstünlükle girdi. Son çeyrekte de farkı kapanmasına izin vermeyen ve Carsen Edwards’ın sayıları farkı daha da açan sarı-lacivertliler, karşılaşmayı 84-63’lük skorla kazanarak, EuroLeague’de üçde üç yaptı.

Fenerbahçe Beko’da Carsen Edwards 19 sayı, Scottie Wilbekin 15 sayı, Jonathan Motley 13 sayı ve Nick Calathes de 11 sayı ve 8 asist kaydetti. LDLC ASVEL Villeurbanne’da ise Youssoupha Fall 17 sayı ve 9 ribaund ve Nando De Colo da 10 sayı ve 5 ribaund kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Anadolu Efes 91-92 Valencia Basket

Son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes ise konuk ettiği Valencia karşısında büyük çekişmeye sahne olan ve üstünlüğün 20 kez el değiştirdiği karşılaşmada 92-91’lik skorla mağlup oldu. Anadolu Efes bu sezonki ikinci mağlubiyetini alırken, Valencia ilk galibiyetine ulaştı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine Will Clyburn ve Vasilije Micic’in organizasyonları ile iyi başlayan Anadolu Efes 5:49 kala 12-4’lük üstünlüğü yakaladı ve Valencia molasını kullandı. Mola sonrasında dış atışlardaki etkinliğini arttıran Valencia farkı kapatarak, skoru 21-20’ye getirdi. Valencia ilk çeyrekte 5/9 üçlük isabeti kaydederken, Anadolu Efes 2/11’de kaldı. İkinci çeyreğin ilk bölümü dengede ilerlerken, bitime 4:27 kala skor 31-31 iken televizyon molası geldi. Mola dönüşünde İspanya temsilcisi üst üste iki üçlük isabetiyle skoru 37-31’e getirdi. Ardından 7-0’lık seri ile Anadolu Efes tekrar öne geçmeyi başarsa da Bojan Dubljevic’in sayıları ile skora tutunan Valencia oldu. İlk yarı bu basketlerin ardından 45-45’lik eşitlikle sona erdi. Valencia ilk yarıda 12/20 üçlük isabetiyle oynarken, 45 sayının 36’sı üç sayılık atışlardan geldi. Anadolu Efes’te ise Micic 17 sayı kaydederek, karşılaşmada ilk yarıda çift haneli skor üreten tek oyuncu oldu.

İkinci yarının ilk bölümünde skor yine dengede ilerlerken, televizyon molasına 55-54’lük Valencia üstünlüğü ile gidildi. Çeyreğin son bölümünde Anadolu Efes, Micic ve Clyburn ile etkili olurken, Valencia’da da Chris Jones ve Kyle Alexander ile cevap verdi. Son saniyelerde Clyburn’ün serbest atışlardan bulduğu isabetlerle Anadolu Efes son çeyreğe 68-66 üstün girdi. Son çeyreğe Tibor Pleiss’ın üst üste 5 sayısı ile iyi başlayan Anadolu Efes farkı 7 sayıya çıkarmayı başardı. Ancak geri dönen Valencia bitime 2:05 kala 85-84’lük skorla öne geçti ve Ergin Ataman molasını kullandı. Mola dönüşünde Anadolu Efes hücumdan boş dönerken, Sam van Rossom’un üçlüğü ile Valencia farkı 4’e çıkardı ve Ergin Ataman bir mola daha kullandı. Mola dönüşünde Chris Jones ve Will Clyburn’ün karşılıkları sayıları ile son 29 saniyeye 90-88 Valencia üstünlüğü ile girildi. Ancak Valencia’da Sam van Rossom yaptığı basit top kaybı sonrasında, 3-sayılık isabeti kaydeden Rodrigue Beaubois, bitime 15 saniye kala Anadolu Efes’i 91-90 öne geçirdi. Valencia ise kullandığı molanın ardından bitime 5 saniye kala Chris Jones’un serbest atışları ile 92-91’lik skorla öne geçti. Son 5 saniyede kenardan başlarken top kaybı yapan temsilcimiz karşılaşmadan mağlup ayrıldı. 

Anadolu Efes’te Vasilije Micic 22 sayı ve 8 asist, Will Clyburn 18 sayı ve Elijah Bryant da 10 sayı kaydetti. Valencia’da ise Bojan Dubljevic 20 sayı ve 5 ribaund, Chris Jones 15 sayı ve 8 asist, Viktor Claver ve Sam van Rossom da 12’şer sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar ve bugünün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.