Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’den istifa eden Fakıbaba çarşamba günü İYİ Parti’ye katılacak

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Anayasa’nın 84. maddesi gereğince istifa halinde milletvekilliğinin düşmesi için, Meclis Genel Kurulu’nda oylama yapılması ve istifanın kabul edilmesi gerekiyor. Gelecek çarşamba günü (26 Ekim) İYİ Parti’ye katılacak olan Fakıbaba’nın rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener takacak.

“Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum”

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Fakıbaba, kararının gerekçelerini şöyle açıkladı:

“2003’te üyesi olduğum AK Parti’de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.”

İstifası Genel Kurul’da oylanacak

Anayasaya göre, istifa eden bir milletvekilinin, milletvekilliğinin düşmesi mümkün değil. Anayasanın “milletvekilliğinin düşmesi” başlıklı 84. maddesinde şu düzenleme yer alıyor:

“İstifa eden milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesi, istifanın geçerli olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanınca tespit edildikten sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunca kararlaştırılır.”

Video: AKP’de deprem: Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

Anayasanın bu hükmü gereğince istifa dilekçesinin gündeme alınarak, oylama yapılması gerekiyor. Karar basit çoğunlukla alınıyor.

26 Ekim’de İYİ Parti’ye katılıyor

AKP’den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, İYİ Parti’ye katılacağı açıklandı.

Medyascope’un ulaştığı kaynaklar, Fakıbaba’nın rozetinin 26 Ekim Çarşamba günü İYİ Parti Grup Toplantısı’nda Genel Başkan Meral Akşener tarafından takılacağını söyledi.

Fakıbaba’nın, AKP’den istifa eden birkaç kişiyle beraber İYİ Parti’ye katılması bekleniyor.

Okuyun: Ahmet Eşref Fakıbaba AKP’den ve milletvekilliğinden istifa etti, istifanın oylanması gerekiyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.