Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’tan “kemik kadro” hamlesi: Twitter çalışanlarının yüzde 75’ini işten çıkaracak

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma süreci devam ediyor. Washington Post’un haberine göre Musk, şirketi satın alma süreci tamamlanırsa çalışanların yüzde 75’ini işten çıkaracak.

Washington Post’un haberine göre Elon Musk, yatırımcılara, Twitter’ı satın almak için yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak personelin yüzde 75’ini işten çıkaracağını söyledi. Gazetenin görüşmeye yakın kaynaklara ve gördüğü belgelere dayandırdığı haberinde, Twitter’ı kim satın alırsa alsın işten çıkarmaların yaşanacağının da altı çizildi.

Twitter’ın mevcut yönetimi de gelecek yılın sonuna kadar personelin yüzde 25’ini işten çıkarmayı planlıyordu. Fakat Musk bu planıyla halihazırda 7 bin 500 kişi olan çalışan sayısını 2 bine kadar indirerek, “kemik bir kadro” kurmayı tasarlıyor.

Bloomberg’in de gördüğü şirket içi yazışmalarda İnsan Kaynakları Departmanı personele, “Şirket genelinde işten çıkarma planları yok” mesajı verdi.

Uzmanlar ve şirket personeli, içerik denetimi ve veri güvenliğine yapılan yatırımları geri çekmenin Twitter’a ve kullanıcılarına zarar verebileceği konusunda şimdiden uyarıda bulunuyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.